Újabb részletek derültek ki Donald Trump és Kamala Harris esetleges újabb vitájáról
Globál

Újabb részletek derültek ki Donald Trump és Kamala Harris esetleges újabb vitájáról

Portfolio
Donald Trump volt amerikai elnök szerda reggel sem fogta vissza magát az ABC News becsmérlése kapcsán, amely a Kamala Harris alelnökkel folytatott első vitáját rendezte. A volt elnök egyúttal jelezte, nem biztos, hogy ezek után részt kíván venni egy újabb tévévitán a november 5-i elnökválasztás előtt - számol be a Hill.

Bár Donald Trump a tegnap esti szópárbaj után is nyilatkozott a sajtónak az elnökjelölti csörtével kapcsolatban – mondván, ez volt élete legjobb vitája – szerda reggel a Fox & Friends adásába is betelefonált, ahol erősen kritizálta az ABC által szervezett vita moderátorait, David Muirt és Linsey Davist.

Három az egy ellen volt. Meg volt bundázva, ahogy azt feltételeztem

- vádolta elfogultsággal a csatornát Trump. "Sok ember nagyon dühös emiatt. Tudja, vannak korrupt sajtóorgánumok. Rengeteg rossz ember van. Ez elképesztő" - folytatta a republikánus elnökjelölt. Szerinte "az ABC-t nagy ütés érte" tegnap, és "el kellene venni az engedélyüket azért, ahogyan ezt lebonyolították."

Trump egyébként a csörte előtt a legrosszabb csatornának nevezte az ABC-t az igazságosság szempontjából. "Nagyon aljasok, és azt hiszem, sokan azért nézik majd, hogy lássák, milyen undokok és igazságtalanok" - fejtette ki előzetesen. A volt elnök ezenkívül egyik augusztusi közösségi médiás posztjában felhánytorgatta, hogy Donna Brazile, a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) volt elnöke és az ABC jelenlegi közreműködője 2016-ban előre megosztott egyes témákat Hillary Clinton kampánystábjával a csatorna által szervezett fórumon felmerülők közül.

Trump korábban azt sugallta, szerinte hasonló történhet idén Kamala Harrisszel is, mivel az alelnök az abc-t birtokló disney egyik vezetőjével, DANA waldennel baráti viszonyt ápol.

Az ABC szerint Walden nem szól bele a szerkesztői döntésekbe.

Trump különösen azt vette zokon az ABC tegnapi moderátoraitól, hogy kizárólag az ő állításainak a valóságtartalmát ellenőrizték, miközben Harris pontatlan vagy téves állításait nem cáfolták. A CNN szerint a volt elnök több mint 30 valótlan kijelentést tett a vita során, míg Harris csak egyet. Az alelnök néhány állítása azonban félrevezető vagy fontos kontextust nélkülöző volt.

Arra a kérdésre, hogy vállalna-e még egy vitát, a volt elnök azt mondta,

nem hajlok rá, mert a vitát nagy fölénnyel megnyertem. De azt hiszem, hagyjuk, hogy leülepedjen, és meglátjuk, mi történik.

A Fox News kedd este mindkét félnek meghívót küldött,

amelyben felajánlottak három októberi időpontot is, amikor egy billegő államban vitát rendeznének.

Trump viszont jelezte, hogy olyan csörtén nem venne részt, melynek házigazdái a Fox News vezető arcai, Martha MacCallum és Bret Baier lennének, akik a korábbi elnökjelölti vitákat moderálták. Trump ehelyett Sean Hannity, Jesse Watters vagy Laura Ingraham műsorvezetését látná szívesen, akik elsősorban véleményműsorokban szerepelnek, és barátibb hangnemet szoktak megütni Trumppal.

Korábban az merült fel, hogy Trump és Harris esetleges második vitáját az NBC, a harmadik vezető amerikai kereskedelmi csatorna szervezheti, miután a CBS október 1-jén az alelnökjelöltek összecsapását fogja rendezni. Trump és Biden júniusi csörtéjét a CNN kábelcsatorna közvetítette.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Kell egy Erhard

\"Kell egy Erhard\", állapította meg Orbán Viktor néhány napja Kötcsén. Lám, kinőtt a bölcsességfoga! Rögvest egy intelem Erhardtól: \"Az állam nem dönthet arról, ki győzzön a piacon (...

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Challenger-2-brit-tank-harckocsi-pancelos-orosz-ukran-haboru-ukrajna