Megérkeztek az első reakciók a Harris–Trump-vita után: Joe Biden sem maradt csöndben
Globál

Megérkeztek az első reakciók a Harris–Trump-vita után: Joe Biden sem maradt csöndben

Portfolio
A politikai kommentátorok többsége, még a republikánusok egy része is egyetért abban, hogy Kamala Harris demokrata alelnök teljesített jobban a tegnap este megrendezett elnökjelölti vitán Donald Trumppal szemben. Egyes republikánus politikusok azonban úgy vélik, ebben a moderátorok is segítettek neki, akik a vádjaik szerint nem bizonyultak teljesen pártatlannak.

Amerika ma este láthatta azt a vezetőt, akivel három és fél éve büszkén dolgozhatok együtt. Még csak közel sem volt. Harris alelnök bebizonyította, hogy ő a legjobb választás nemzetünk vezetésére. Nem megyünk vissza

- írta közösségi oldalán Joe Biden amerikai elnök Kamala Harris és Donald Trump magyar idő szerint tegnap hajnalban véget ért vitájáról. Az elnök a gyenge vitateljesítménye után július végén lépett vissza a jelöltségtől, majd beállt az alelnöke mögé. A tegnapi tévévita során Donald Trump egyébként azt állította, Biden azóta is "utálja" Harrist, amiért "kidobták a kampányából, mint egy kutyát."

Lindsey Graham dél-karolinai szenátor "kihagyott lehetőségként" hivatkozott Trump teljesítményére, mivel nem tudta hatékonyan megvédeni az érdemeit.

Chris Christie, New Jersey korábbi republikánus kormányzója, aki a 2020-as előválasztás során hevesen kritizálta Trumpot, úgy értékelte Harris teljesítményét, hogy

kiválóan felkészült, csapdákat állított, [Trump] pedig minden nyulat a lyukba kergetett, ahelyett, hogy arról beszélt volna, amiről beszélnie kellett volna. Ez a különbség a jól felkészült és a felkészületlen ember között.

J. D. Vance ohiói szenátor, Trump alelnökjelöltje ellenben kritizálta Harris vitaszereplését.

Azt hiszem, amit Kamala Harristől láttunk, az egy csomó közhely, egy csomó terv, amelyek mögött nem volt igazi tartalom

- jelentette ki.

Úgy gondolom, hogy Kamala Harris túlteljesítette a vele szemben szándékosan alacsonyra tett elvárásokat

- értékelt Vivek Ramaswamy, Trump köreiben befolyásos vállalkozó, korábbi 2024-es republikánus elnökjelölt-aspiráns a New York Times gyűjtése alapján.

Amikor a vita a határról és a gazdaságról szólt, Trump volt fölényben, de túl gyakran bekapta az alelnök csaliját, ami felmentette őt. Miközben az alelnök egyértelműen felbosszantotta Trump elnököt, a közhelyeken túl keveset kínált

- mondta Lance Trover republikánus stratéga, aki Doug Burgum észak-dakotai kormányzó sajtótitkáraként dolgozott.

Egyes republikánusok emellett hevesen kritizálták a vitát szervező ABC csatornát, és a moderátorokat, David Muirt és Linsey Davist.

"Trump nem nyerte meg a vitát, de azt hiszem, a választást az ABC segítségével nyeri meg, ami annyira Harris mellett állt ki, hogy az visszataszító volt. A választók valóban azt láthatták, ahogy Harris minden olyan kérdés elől kitért, ami csak egy kicsit is nehéz volt, és igyekezett meg nem történtté tenni az ő és Biden teljesítményét" - mondta Hugh Hewitt, a konzervatív rádiós műsorvezető.

"Furcsa, hogy a csapnivaló moderátorok [...] csak Trumpot «tényellenőrzik», és hagyják, hogy Kamala megállás nélkül hazudjon. A Fake News a nép ellensége" - közölte Donald Trump Jr., a volt elnök legidősebb fia.

Ez a vita három az egy ellen - az ABC moderátorai egyértelműen Kamala Harrisnek falaznak

- idézi a Hill Tulsi Gabbard volt demokrata képviselőt, aki pár hete beállt Donald Trump mögé.

Címlapkép forrása: Hannah Beier/Bloomberg via Getty Images

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet