Leleplező tények jöttek Amerikából: úgy néz ki, most tényleg nagy bajban van az ukrán hadsereg
Globál

Leleplező tények jöttek Amerikából: úgy néz ki, most tényleg nagy bajban van az ukrán hadsereg

Portfolio
Hiába hoz létre az ukrán hadvezetés újabb és újabb dandárokat, nem tudják őket ellátni modern fegyverekkel, harcjárművekkel – írta meg a Forbes.

Az amerikai lap arról ír, Ukrajna tavaly ősszel 11 új dandárt hozott létre, ezzel a haderő méretét 10%-kal növelték. A terv ekkor az volt, hogy hat hónap múlva a frontra küldik őket és leváltják azokat a viharvert alakulatokat, melyek nem egy esetben több mint másfél éve folyamatosan harcolnak az oroszokkal.

A Forbes arról ír:

az új alakulatok azért nincsenek a fronton, mert találnak nekik elég fegyvert, különösen a harcjármű-utánpótlással van baj.

Remek példa erre a 154-es számú dandár, melynek kiképzése jól halad, járműparkjuk azonban több mint hatvanéves szovjet harcjárművekből és könnyen páncélozott nyugati technikából áll.

A szerző megjegyzi: úgy néz ki, a 154-es dandárt most azokkal az ősrégi szovjet T-62-es harckocsikkal szerelik fel, melyek használata miatt kinevette a világ az oroszokat körülbelül 2 éve.

Az ukrán haderőben elvileg kellene, hogy legyen még elég T-64-es és T-72-es harckocsi is a nyugati technika mellett. Egyébként 2023 óta a nyugati adományok dinamikája is jelentősen lelassult és bár Amerika tavasz óta ismét elkezdte nagy mennyiségben küldeni a fegyvereket, harckocsikat és lövészpáncélosokat azonban továbbra sem nagyon kapnak.

Erről Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok is beszélt: azt mondta pár napja, hiába formál Ukrajna újabb és újabb dandárokat, nem kapnak elég gyorsan, elég fegyvert ahhoz, hogy felszereljék őket.

Bár az oroszok motorokkal és golfkocsikkal szerelik fel magukat, összességében még mindig jobb felszereléssel rendelkeznek, mint az ukránok és többen is vannak. Szirszkij azt mondta, hogy ellensúlyozni tudják az orosz erőfölényét azzal, hogy high-tech fegyverekre fókuszálnak. De a 60 éves BMP-1-es, az új dandárok egyik elsődleges járművel, nem high-tech fegyver”

– zárja gondolatait David Axe, a Forbes haditechnikai elemzője.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Challenger-2-brit-tank-harckocsi-pancelos-orosz-ukran-haboru-ukrajna