Kiakadt Amerika ősellensége -
Globál

Kiakadt Amerika ősellensége - "Terrorizmus folyik az országunk ellen!"

Portfolio
Az iráni vezetés határozottan visszautasította azokat a nyugati vádakat, amelyek szerint rövid hatótávolságú rakétákat szállított volna Oroszországnak az Ukrajna elleni háborúhoz. Teherán emellett válaszlépéseket helyezett kilátásba az európai országok által bevezetett új szankciókra - írta meg az Al Jazeera.

Abbász Araghcsi iráni külügyminiszter szerdán cáfolta a ballisztikus rakéták Oroszországnak történő szállításáról szóló állításokat.

Véleménye szerint az Egyesült Államok és szövetségesei téves hírszerzési információkra alapozzák vádjaikat.

Egy nappal korábban Nasszer Kanáni külügyi szóvivő élesen bírálta Nagy-Britannia, Franciaország és Németország szankcióit. "Gazdasági terrorizmusnak" minősítette az intézkedéseket, és kilátásba helyezte, hogy Irán "megfelelő és arányos" válaszlépéseket fog tenni a három európai országgal szemben.

A három említett európai ország aznap jelentette be a szankciókat, amikor az Egyesült Államok hivatalosan megvádolta Iránt az Oroszországnak történő fegyverszállítással. Az új intézkedések részeként felfüggesztik az Iránnak nyújtott légi szolgáltatásokról szóló kétoldalú megállapodásokat, valamint szankciókat vezetnek be az Iran Air légitársasággal szemben, korlátozva annak európai járatait.

Washington műholdas képek alapján jelentette ki azt, hogy Irán Fatah 360-as ballisztikus rakétákat adott Oroszországnak, melyeket orosz teherhajók szállítottak el a perzsa államból. Teherán korábban a Sahed dróncsalád több példányát is átadta Moszkvának, akik licenc alapján is gyártják a fegyvereket.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Kell egy Erhard

\"Kell egy Erhard\", állapította meg Orbán Viktor néhány napja Kötcsén. Lám, kinőtt a bölcsességfoga! Rögvest egy intelem Erhardtól: \"Az állam nem dönthet arról, ki győzzön a piacon (...

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
orosz rakéta szuperfegyver topol ballisztikus nukleáris atomfegyver stock