Az ukrán források is elismerik: gyorsan megváltozott a helyzet Kurszknál, megkezdték az oroszok az ukránok kisöprését
Globál

Az ukrán források is elismerik: gyorsan megváltozott a helyzet Kurszknál, megkezdték az oroszok az ukránok kisöprését

Portfolio
Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket.

Először az orosz milbloggerek számoltak be arról, hogy jelentős katonai hadműveletbe kezdtek az oroszok Kurszk megyében. Később az ukránok haditudósítók is elismerték, Moszkva valóban nagyszabású akciót indított az ukrán állások felszámolására a térségben. Az érintett rész a benyomulás balszárnya, Korenovo kisváros térsége. Ez a rész korábban azt a veszélyt tartogatta magában, hogy az ukránok itt képesek lehetnek több ezer orosz védőt bekeríteni, mivel észak felől szétlőtték a Szejm folyó összes hídját, majd ezt követően a sebtében felállított pontonhidakat is.

Az átkelőket ért rendszeres támadások ellenére Moszkva képes volt utánpótlást küldeni a területre, innen indult meg az első jelentős ellentámadás is.

Az akció azonnal hozott eredményeket, több területet is visszafoglaltak az oroszok, ezzel megszüntetve a térségi szorult helyzetüket.

A jelentések beszámoltak arról, hogy egy komoly páncélos konvoj tart Sznagoszt irányába. Tegnap este az orosz Rybar már arról számolt be, hogy a térségben bekerítés fenyegeti az ukránokat.

Korábban több katonai szakértő is úgy vélte, hogy Kijev váratlan benyomulása csak ideiglenesen tartható Kurszknál, ám ennek ellenére hetekig nem lépett Moszkva. Úgy tűnik, most hozták meg a döntést, hogy megszüntetik az ukrán ellenőrzést az orosz megye déli területén.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve retteg a Nyugat attól, hogy Oroszország ezt meglépi, most mégis megtörtént – Mi következik Ukrajnában?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
németország-híd-baleset-épület-folyó-híd-idegenforgalom-közlekedés-park-templom-terek-turizmus-város