Úgy néz ki, tényleg nagy a baj a fronton: évek óta nem csinált ilyet az orosz hadsereg
Globál

Úgy néz ki, tényleg nagy a baj a fronton: évek óta nem csinált ilyet az orosz hadsereg

Portfolio
24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában.

Az orosz védelmi minisztérium ma reggeli jelentése szerint elfoglalták Donyeck megyében Halicinivkát, Hrihorivkát, Krasznohorivkát és Vodainét (Galicinovkát, Grigorovkát, Krasznogorovkát és Vogyanojét az eredeti jelentésben) az orosz katonák. Az orosz védelmi minisztérium jelentései sok mindenben torzítanak, de a települések elfoglalásáról általában pontosan adnak hírt.

A legnagyobb „fogás” ezek közül Krasznohorivka, a települést 16 ezer fő lakta a háború előtt, a térségbe még a nyár elején törtek be az orosz katonák. Az elmúlt hónapok során a város teljesen elnéptelenedett.

Az elmúlt napok során egyre inkább megszaporodtak a jelentések arról, hogy az orosz haderő több frontszakaszon is áttört: Pokrovszk térsége mellett északon Kupjanaszknál és délebbre Vuhledárnál is megindultak. Egyelőre igencsak úgy néz ki, hogy hiába kap megfelelő mennyiségű lőszert és harcjárművet az ukrán haderő, a harcképes legénységi állomány hiánya igencsak kezd megmutatkozni a frontharcok dinamikájában.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve retteg a Nyugat attól, hogy Oroszország ezt meglépi, most mégis megtörtént – Mi következik Ukrajnában?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
spacex-falcon-9-raketa-inditasa