„Trump veszélyt jelent” – Kemény szavakkal szállt be a kampányba az amerikai haderő tíz magas rangú veteránja
Globál

„Trump veszélyt jelent” – Kemény szavakkal szállt be a kampányba az amerikai haderő tíz magas rangú veteránja

Portfolio
Tíz nyugalmazott magas rangú katonai tisztviselő nyílt levélben állt ki Kamala Harris alelnök mellett. A levélben kifejtették, hogy véleményük szerint Harris az egyetlen alkalmas jelölt a fegyveres erők főparancsnokának posztjára, míg Donald Trump veszélyt jelent a nemzetbiztonságra és a demokráciára nézve – írja a Reuters.

A levél aláírói között szerepel Larry Ellis nyugalmazott tábornok és Michael Smith nyugalmazott ellentengernagy is. Kritikájuk középpontjában Trump korábbi, a hadsereget becsmérlő kijelentései, valamint az afganisztáni kivonulással kapcsolatos döntései állnak. Külön kiemelték azt a megállapodást, amely lehetővé tette 5000 tálib harcos visszatérését a harctérre.

A nyugalmazott katonai vezetők levelükben Trumpot azzal vádolják, hogy nem vállal felelősséget az afganisztáni kivonulásban játszott szerepéért, és hogy nem hagyott hátra megfelelő kivonulási tervet hivatali ideje lejárta után.

Ezzel szemben Harrist dicsérték nemzetbiztonsági kérdésekben mutatott hozzáértéséért, kiemelve az orosz-ukrán konfliktussal és a kínai feszültségekkel kapcsolatos tapasztalatokat.

Harris a legjobb – és az egyetlen – elnökjelölt ebben a versenyben, aki alkalmas arra, hogy főparancsnokunk legyen

– fogalmaztak a levélben.

A levél közzététele egybeesett Harris új kampányvideójával, amelyben Trump korábbi tisztviselői figyelmeztetnek egy esetleges második Trump-elnökség kockázataira. A reklámfilmben Trump olyan korábbi politikusainak a megszólalásait idézik, mint Mike Pence volt alelnök, John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó és Mark Milley volt vezérkari főnök.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
t-90sz tank orosz ukrán háború harckocsi stock