Rybar: átszakadt a frontvonal Kupjanszknál, törnek előre az oroszok
Globál

Rybar: átszakadt a frontvonal Kupjanszknál, törnek előre az oroszok

Portfolio
Az orosz Rybar elemzése szerint az orosz alakulatok áttörték a frontvonalat Kupjanszk városánál, az ukrajnai háború északkeleti szektorában.

A város a 2022-es invázió óta rendszeres támadás alatt áll, már több alkalommal is gazdát cserélt. Eleinte az oroszok foglalták el, majd 2022 őszén az ukránok egy ellentámadással visszafoglalták. Ettől kezdve folyamatosak voltak itt az összecsapások, mivel a frontvonal mindössze néhány kilométerre húzódott a várostól. Moszkva több alkalommal is vonta itt össze a csapatokat, hogy aztán elfoglalják a stratégiai fontosságúnak tartott települést, de ezek eddig nem vezettek sikerre. A térséget tartották a kulcsnak ahhoz, hogy az Oszkil folyón átlépve nyugat-északnyugat felé haladva Harkiv felé tudjanak támadást indítani.

Az erőfeszítések ellenére a frontvonal csak minimálisan mozgott a térségben az elmúlt két évben, most viszont változás tapasztalható: Kupjanszktól délre áttörtek az oroszok és haladnak a folyó felé.

Moszkva körülbelül egy hete számolt be arról, hogy elfoglalták Szinkivka települést, ahol azóta sikerült stabilizálni a helyzetet. csak ezért a települését legalább egy éven keresztül harcoltak az oroszok. Ettől délebbre Pescsanojénél ennél is jelentősebb áttörést értek el, mivel itt hamarosan elérhetik az Oszkilt, ezzel pedig ketté tudják vágni a térségben harcoló ukrán erőket. A cél elsődlegesen az lett kijelölve a támadó alakulatok számára, hogy a folyótól keletre fekvő területeket megszerezzék, szorítsák ki az ukrán védelmi állásokat onnan.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.08

Rossz hetet zártak a tőzsdék, az egyik kiváltó ok az Nvidia esetleges trösztellenes feldarabolásáról szóló hír volt, a másik a gyenge amerikai munkaügyi adatok, amik nem is voltak annyira gye

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
t-90sz tank orosz ukrán háború harckocsi stock