Beadta a derekát a feltörekvő hatalom: megpróbál közvetíteni Kijev és Moszkva között, békemisszió indul
Globál

Beadta a derekát a feltörekvő hatalom: megpróbál közvetíteni Kijev és Moszkva között, békemisszió indul

Portfolio
Az India Today arról számolt be, hogy Ajit Doval indiai nemzetbiztonsági tanácsadó is elutazott Olaszországba, ahol felveti az ukrajnai béketárgyalások lehetőségét is.

A fórumon a BRICS-NSA találkozón is részt vesz, várhatóan itt fogja majd felvetni egy esetleg megbeszélés lehetőségét az oroszok és az ukránok között a háborúval kapcsolatban. Doval ezt követően szeptember 10-11. között Moszkvába fog utazni, ahol várhatóan Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is megvitatják majd az álláspontját.

India neve az elmúlt időszakban több alkalommal is felmerült már, mint lehetséges közvetítő az orosz-ukrán háború lezárásához.

Narendra Modi, indiai miniszterelnök idén nyáron előbb Moszkvába, később Kijevbe utazott, ezeken mindkét ország vezetőjével megbeszéléseket folytatott. A 2024-ben harmadik alkalommal is megválasztott Modi telefonbeszélgetést folytatott Putyinnal, ahol arról tájékoztatta az orosz államfőt, hogy Doval utazását követően várhatóan ő is Oroszországba utazik, ahol megbeszélik a béketárgyalások következő lépéseit.

Az augusztusi kijevi találkozón már szóba került a béke gondolata Ukrajnában:

India soha nem volt semleges ebben a háborúban, mi a béke oldalán állunk

– idézték a kijevi közös nyilatkozatban. Ezzel a lépéssel Modi valamelyest javított a nemzetközi (főképp a nyugati) megítélésén, mivel több ország is úgy ítélte meg, hogy az indiai vezető túl kedélyes volt Putyinnal és nem gyakorolt rá elegendő nyomást a háború befejezéséhez.

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.08

Rossz hetet zártak a tőzsdék, az egyik kiváltó ok az Nvidia esetleges trösztellenes feldarabolásáról szóló hír volt, a másik a gyenge amerikai munkaügyi adatok, amik nem is voltak annyira gye

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mesterlövész katona zsoldos sniper