Hirtelen megváltozott a helyzet: ellentámadásba lendült Ukrajna a háború egyik legforróbb frontvonalán
Globál

Hirtelen megváltozott a helyzet: ellentámadásba lendült Ukrajna a háború egyik legforróbb frontvonalán

Portfolio
A Forbes jelentése szerint Kijev 4-5 dandárt is tartalékban tartott, hogy aztán ezeket a pokrovszki zónába vezényeljék. Az erősítés nemcsak megállította a gyors orosz nyomulást, hanem ellentámadásokat is indított.

Az elmúlt hetekben még szinte biztosra vehető volt, hogy Oroszország csapatai hamarosan támadást indítanak a kulcsfontosságú Pokrovszk városa ellen Donyeck megyében. Ez mára megváltozni látszik, mivel a hadműveletek sebessége lelassult, sőt, néhány helyen az érkező ukrán alakulatok ellentámadásba is lendültek. A támadók még így is négyszeres túlerőben vannak a védőkhöz képest a térségben. Ez volt az oka annak is, hogy Avgyijivka 2024 februári elvesztését követően az ukránok egyre visszább szorultak, míg végül az oroszok képesek voltak megközelíteni a katonai, közlekedési és logisztikai központot.

A most a térségbe irányított ukrán dandárok egyenként maximum 2000 katonát jelentenek, valamint száznál is több harcjárművel vannak felszerelve.

Az orosz milbloggerek is elismerték, hogy meglepően jó állapotban vannak. Az ellentámadás – átmenetileg mindenképp – segített stabilizálni Ukrajnának a frontvonalat, ám Moszkva még mindig jelentős erőfölényben van a területen.

A cikk hangsúlyozza, hogy bár változás tapasztalható Pokrovszknál, drasztikus fordulatokra nem lehet számítani. Az ukrán erősítések, a Nemzeti Gárda Kara-Dag dandárja, a 12. különleges műveleti dandár és az ukrán fegyveres erők 93. különálló gépesített dandárja most kisebb ellentámadásokat hajt végre. Ezek az akciók elsősorban lassítják vagy kissé visszaszorítják az orosz erőket. Az eddigi legnagyobb eredményeket Szelidove városában sikerült elérni, ahol a Kara-Dag sikeresen kiszorította a támadó orosz alakulatokat. A település elfoglalása kulcsfontosságú lenne a Pokrovszk felé vezető úton, ám egyelőre nem úgy tűnik, hogy erre gyorsan képesek lehetnek az oroszok.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Holdblog

Fordítva ülünk a lovon

Gazdasági megtérülésre inkább az számíthat, aki a saját érdekében cselekszik a közösség érdeke helyett. Eközben hajlamunk van eltekinteni a fenntarthatóság érvényesítésétől, vagy meg

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
kilott-orosz-pancelos-stock