Putyin erős embere szerint Oroszország szép lassan világelső lett egy fontos képességben
Globál

Putyin erős embere szerint Oroszország szép lassan világelső lett egy fontos képességben

Portfolio
Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök szerint a „különleges katonai művelet” hatására Oroszország olyan képességekre tett szert, amiben mára vezetőek a világban – írja az orosz állami TASzSz.

A jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökeként dolgozó Medvegyev szerint az orosz alakulatok a világ legjobb szakértőivé váltak a drónok harci alkalmazásának, ezt a tudást pedig a jövőben is képesek lehetnek alkalmazni.

Nyilvánvaló, hogy óriási lendületet kaptunk ezen a területen. Amikor a drónokról van szó, Oroszország a csúcstartó. Ez tagadhatatlan tény, egyszerűen a közelmúlt eseményei miatt. Ezek a képességek jó szolgálatot fognak tenni nekünk

– mondta a korábbi államfő. Hozzátette, hogy a „különleges katonai művelet” (azaz az ukrajnai orosz invázió) előtt nem gondolták volna, hogy a drónok alkalmazása ennyire elterjedt lesz a háborúban.

A háború sok változást hoz, és olyan dolgok, amelyek korábban észrevétlenül maradtak, most dominálnak, megváltoztatva a háború természetét. Ezt lehetetlen volt megjósolni, annak ellenére, hogy a drónok valóban léteznek már egy ideje. Más szóval a háború természete, a hadviselés taktikája, sőt néha még a stratégiája is megváltozott a technikai fejlődés hatására

– tette hozzá.

Az olcsó és tömegesen megjelenő, eredetileg polgári célokra bevethető drónok valóban hatalmas újítást jelentettek az ukrajnai háborúban, mindkét fél előszeretettel használj ezeket. Sokoldalúságuknak köszönhetően számos célra bevethetőek, így például alkalmasak felderítésre, öngyilkos-akciókra vagy – újabban – termit szórására is.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Fordítva ülünk a lovon

Gazdasági megtérülésre inkább az számíthat, aki a saját érdekében cselekszik a közösség érdeke helyett. Eközben hajlamunk van eltekinteni a fenntarthatóság érvényesítésétől, vagy meg

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
m1 abrams tank harckocsi stock orosz-ukrán háború