Színt vallott Putyin: elmondta, melyik jelöltet támogatja az amerikai elnökválasztáson
Globál

Színt vallott Putyin: elmondta, melyik jelöltet támogatja az amerikai elnökválasztáson

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön kijelentette, Oroszország azt szeretné, hogy Kamala Harris demokrata elnökjelölt nyerje meg a novemberi amerikai elnökválasztást – írja az Ukrajinszka Pravda.

Ami a jelölteket illeti, erről nem nekünk kell dönteni. Ez az amerikai nép választása. A mi kedvencünk, hogy úgy mondjam, Biden úr volt. De visszalépett a versenytől, és Harris asszonyt ajánlotta támogatásra. És mi ezt fogjuk tenni, támogatni fogjuk őt

– jelentette ki Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon Vlagyivosztokban.

Putyin ironikusnak tűnő szavaira a moderátor és a közönség is elmosolyodott, majd az orosz elnök tapsot is kapott, ahogy ez a felvételeken is látszik.

Az orosz elnök korábban valóban azt mondta, Joe Bident támogatja, mert ő „régi vágású” politikus.

Putyin most azt is megjegyezte, Donald Trump republikánus elnökjelölt még elnökként annyi szankciót hozott Oroszországgal szemben, amennyit az összes korábbi elnök nem hozott együttvéve.

Kamala Harris kapcsán azt mondta:

A nevetése nagyon kifejező és ragadós, ami azt jelenti, hogy jól érzi magát. És ha Harris asszony jól érzi magát, tartózkodni fog az ilyen akcióktól

– utalt Putyin a szankciók kivetésére.

Az orosz elnök megjegyzései azonban ironikusnak tekinthetők, hiszen az orosz–ukrán háború kitörése óta Joe Biden kormánya – melyben Harris alelnök – számtalan szankcióval sújtotta Oroszországot, és nem nagyon várható más Harris esetleges hatalomra kerülése esetén sem. Ezzel szemben Trump rendszeresen azt hangsúlyozza, hogy gyorsan véget vetne a háborúnak, és többször utalt rá, hogy ehhez Ukrajna támogatásának csökkentésén keresztül vezetne az út.

Az amerikai titkosszolgálatok szerint ezért Moszkva valójában Trump hatalomra kerülését favorizálja, és különböző módszerekkel meg is próbál beavatkozni az elnökválasztásba. Ráadásul az amerikai hírszerzés bebizonyította, hogy Oroszország 2016-ban dezinformációs kampányt folytatott Trump javára, Hillary Clinton kampányának aláásására.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Fordítva ülünk a lovon

Gazdasági megtérülésre inkább az számíthat, aki a saját érdekében cselekszik a közösség érdeke helyett. Eközben hajlamunk van eltekinteni a fenntarthatóság érvényesítésétől, vagy meg

Holdblog

Hol tart a Fradi a nemzetközi porondon?

Tíz év alatt csupán egy darab BL-főtáblás szereplés jutott a Fradinak, az alsóbb szintű kupasorozatokba is csak ritkán jutott be. De mit jelent ez a... The post Hol tart a Fradi a nemzetközi por

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
T-90S orosz tank