Érdekes videó: lecsapott a rettegett orosz Iszkander rakéta, állítólag semmi sem maradt az ukrán háború sztárfegyveréből
Globál

Érdekes videó: lecsapott a rettegett orosz Iszkander rakéta, állítólag semmi sem maradt az ukrán háború sztárfegyveréből

Portfolio
Egy orosz Telegram-csatorna kezdett el terjeszteni egy felvételt arról, hogy az orosz haderő ismételten megsemmisített egy amerikai gyártmányú M270-es rakéta-sorozatvetőt.

A légicsapásra állítólag Ukrajna területén, Szumi régióban került sor, Rudnevka közelében. Az erősen oroszpárti „Iznanka”-csatorna által közzétett videón állítólag az látható, hogy egy Iszkander-M ballisztikus rakéta csapódik egy ukrán M270-es rakéta-sorozatvetőbe. Utóbbi a HIMARS elődjének tekinthető, annak egy robosztusabb, nagyobb kapacitású változata.

A másodlagos detonációk megerősítik a valódi találatot, ugyanakkor a célpont azonosítása erősen kérdéses (a csatorna szerint 10 katona is életét vesztette).

Nem ez lenne az első alkalom, hogy orosz csatornák ilyen típusú felvételek alapján több HIMARS, vagy M270 megsemmisítését jelentetik. Más csatornák bloggerei egy cseh gyártmányú BM-21 rakéta-sorozatvetőt ("Striga") láttak a felvételen.

Egyelőre mindössze 4 HIMARS elvesztéséről van valódi, kézzel fogható bizonyíték, míg M270-es kilövését eddig nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Fordítva ülünk a lovon

Gazdasági megtérülésre inkább az számíthat, aki a saját érdekében cselekszik a közösség érdeke helyett. Eközben hajlamunk van eltekinteni a fenntarthatóság érvényesítésétől, vagy meg

Holdblog

Hol tart a Fradi a nemzetközi porondon?

Tíz év alatt csupán egy darab BL-főtáblás szereplés jutott a Fradinak, az alsóbb szintű kupasorozatokba is csak ritkán jutott be. De mit jelent ez a... The post Hol tart a Fradi a nemzetközi por

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
T-90S orosz tank