Megszólalt a Kreml: ezt gondolják Moszkvában Kamala Harris lehetséges elnökségéről
Globál

Megszólalt a Kreml: ezt gondolják Moszkvában Kamala Harris lehetséges elnökségéről

Portfolio
Oroszország kiszámíthatóbb ellenfélnek tartja Kamala Harris amerikai alelnököt és demokrata elnökjelöltet, mint a republikánus Donald Trumpot, bár nincs kilátás a washingtoni kapcsolatok javulására - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Reuters tudósítása alapján.

Pavel Zarubin, a Kremlhez kivételes hozzáféréssel rendelkező tévériporter látta vendégül Dmitrij Peszkov szóvivőt, aki vasárnapi interjújában elárulta, mit gondol Kamala Harris alelnök lehetséges fehér házi ciklusáról. Mielőtt Joe Biden bejelentette volna, hogy visszalép a jelöltségtől, Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy Moszkva inkább Bident részesíti előnyben Trumppal szemben, és tapasztalt, "régi típusú" politikusként jellemezte az előbbit. Most, hogy Biden kiszállt a versenyből, Zarubin nevetve kérdezte Peszkovtól:

Akkor most ki a mi jelöltünk?

Peskov szintén jó kedélyűen úgy válaszolt:

Nincs jelöltünk. De természetesen a demokraták kiszámíthatóbbak. És amit Putyin mondott Biden kiszámíthatóságáról, az szinte az összes demokratára vonatkozik, beleértve Harrist is.

Peszkov emellett nem volt meggyőződve afelől, hogy Donald Trump elnökként valóban 24 órán belül véget tudna vetni az orosz-ukrán háborúnak.

A Kreml szóvivője szerint nincs "varázspálca", amellyel egyik napról a másikra megoldható lenne az ukrán válság,

ahogyan azt Trump ígérte. Szerinte "képzelgés" azt feltételezni, hogy a következő amerikai elnök – bárki is legyen az – a beiktatási beszédében bejelentheti, hogy Washington leállítja az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt, és béketárgyalásokra szólíthat fel. Nem beszélve arról, hogy szerinte ez nem változtatná meg Kijev gondolkodásmódját.

Bár azt amerikai belügynek nevezték, Putyin és Peszkov különböző alkalmakkor eltérő álláspontot hangoztattak az amerikai elnökválasztásról. Februárban például Putyin dicsérte Biden kiszámíthatóságát, ám a hivatalra való alkalmasságát kérdőre vonta. Júniusban azt mondta, hogy Oroszországot nem érdekli, ki lesz a következő amerikai elnök, de az amerikai bírósági rendszert egyértelműen a Trump elleni politikai harcra használják fel.

Peszkov a vasárnap közzétett interjúban kijelentette, az amerikai lépések, amelyekkel "eltapossák" Oroszország érdekeit, túllépték az elfogadható határokat.

Szerinte a kétoldalú kapcsolataik történelmi mélypontra süllyedtek, és "nincs kilátás" arra, hogy egyhamar helyreállítsák őket.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán hadsereg ukrán katona ukrajna háború public domain