Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg nyári területhódítása
Globál

Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg nyári területhódítása

Portfolio
Oroszország az elmúlt egy év legnagyobb területszerzését érte el augusztus hónapban, a nyáron összesen több mint 600 négyzetkilométert foglaltak el Ukrajnán belül – derül ki a War Mapper friss elemzéséből. Ez még mindig kisebb, mint az a terület, amit az ukrán haderő egy hónap alatt megszállt Kurszk megyében.

A War Mapper a háború eleje óta készít térképeket harctéri fotók, videók alapján az orosz és ukrán területszerzésről. Minden hónapban kitesznek egy érdekes grafikont is, melyen az aktuális havi területszerzés „nettósítva” látható. Vagyis, ha például Oroszország elfoglal 100 négyzetkilométert adott hónapban, Ukrajna pedig visszafoglal 50-et, akkor a nettó orosz területszerzés 50 négyzetkilométer lesz.

Most megérkezett a legfrissebb ábra a nyári nettó területváltozásokról: újdonság, hogy a kurszki és az ukrajnai területi változásokat külön-külön tüntették fel.

A War Mapper összesítéséből kiderül, hogy

  • Oroszország augusztusban az elmúlt egy év legnagyobb területszerzését érte el: 350,66 négyzetkilométert foglaltak el Ukrajnában. A nyár folyamán ezzel közel 600 négyzetkilométer területet szereztek összesen. Az orosz haderő egyébként tavaly november óta folyamatosan nettó területszerző, vagyis többet foglalnak el Ukrajnából, mint amennyit az ukrán hadsereg vissza tud hódítani (az ábrán tévesen 2025 július szerepel 2024 augusztus helyett, ezt a szerző meg is jegyzi).
  • Ukrajna a kurszki offenzíva során 769 négyzetkilométer területet foglalt el, ami nagyobb, mint az orosz hadsereg teljes nyári területszerzése. Ez egyébként kicsit több mint fele annak a hivatalos számnak, amit Kijev legutóbb közölt: az elfoglalt terület Ukrajna hivatalos kommunikációja szerint 1200 négyzetkilométer.

Oroszország jelenleg Ukrajna 17,79%-át tartja megszállva.

Természetesen fontos hangsúlyozni, hogy a háború kimenetelét nem a területszerzés dönti el, ez az összehasonlítás mindenesetre azért érdekes, mert látható, hogy igazak azok a hírek, melyek szerint a kurszki offenzíva miatt Ukrajnának jelentős területeket kellett feladnia a Donbaszban.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán hadsereg ukrán katona ukrajna háború public domain