Amerikai elnökválasztás 2024: Donald Trump reagált Kamala Harris súlyos vádjaira
Globál

Amerikai elnökválasztás 2024: Donald Trump reagált Kamala Harris súlyos vádjaira

Portfolio
Donald Trump kampánya vasárnap közleményt adott ki az Arlingtoni Nemzeti Temetőbe őt meghívó katonacsaládokat idézve, akik megvédték a republikánus elnökjelöltet, és kitartottak amellett, hogy nem Trump, hanem Kamala Harris alelnök az, aki politikai célból használja fel az Afganisztánban elesett amerikai katonákat - számol be az AP News.

Kamala Harris alelnök szombaton azzal vádolta meg Donald Trumpot, hogy "politikai mutatványt" rendezett, amely "meggyalázta" a nemzeti katonai temető "szent földjét." Ezzel szemben Trump és a 2021-es afganisztáni kivonuláskor történt kabuli robbantásban meghalt 13 katona családtagjainak egy része

Harrist gyanúsította meg ugyanezzel,

amellett, hogy őt és Joe Biden elnököt hibáztatja a tragédiáért.

Trump múlt hétfőn koszorút helyezett el három katona sírján. Ők és tíz amerikai egyenruhás társuk, valamint több mint 100 afgán halt meg a 2021. augusztus 26-i, Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren elkövetett robbantásban. A detonáció az amerikai erők afganisztáni kivonulása közben történt, amelyet a Trump-adminisztráció alkudott ki a tálibokkal, végrehajtására pedig Biden elnöksége alatt került sor.

Sajtóértesülések szerint a múlt heti eseményen heves összetűzés alakult ki Trump stábja és a temető szövetségi kormányzati alkalmazottai között, amikor a volt elnök fotósai és kampánycsapata belépett egy olyan szekcióba, ahol tilos a kampánycélzatú felvételek rögzítése. A volt elnök stábja állítólag félre is lökte a temető egyik tisztviselőjét.

Trump elnököt mi, aranycsillagos családok hívtuk meg, hogy részt vegyen a gyermekeink halálának harmadik évfordulójára rendezett ünnepélyes szertartáson

- áll a hozzátartozók közös közleményében, majd úgy folytatják: "Azért volt ott, hogy tisztelegjen az áldozatuk előtt, Harris alelnök mégis gyalázatos módon politikai mutatványt csinált ebből a szent és sérthetetlen pillanatból."

A republikánus zászlóvivő a közösségi médiában köszönte meg a családtagoknak.

Köszönöm a nyilatkozatukat, miszerint önök szerették volna, hogy ott legyek az Arlington Nemzeti Temetőben és fotókat készítsünk, és hogy ez az önök kérése volt, nem az enyém”

- írta a volt elnök. A hétvége folyamán a Trump-kampány több családtag videós nyilatkozatát is közzé tette. Egyikőjük, az elesett Nicole Gee őrmester anyósa, Christy Shamblin azt mondta, Trump és segédei "tisztelettudóak" voltak, és "vigaszt" jelentettek az Arlingtonban összegyűlt családoknak. Ezután közvetlenül Kamala Harrishez fordult:

Miért nem hív vissza, és nem magyarázza el, hogyan nevezheti sikernek a menyem halálát?

A republikánus jelölőgyűlésen szintén felszólalt Shamblin hozzátette: "Miért használ egy olyan napot, amikor szeretteink haláláról emlékeztünk meg, arra, hogy nem csak őket, hanem minket is becsméreljen?"

Címlapkép: Iszlamista tálib fegyveresek Kandahárban 2021. szeptember 1-jén. Az iszlamista tálibok augusztusban foglalták el Afganisztán legnagyobb részét, miután az Egyesült Államok vezette NATO-erők kivonultak az országból, az utolsó amerikai katona augusztus 31-én távozott. Címlapkép forrása: MTI

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Ukrán katonák az oroszok elleni háborúban