Elnökjelöltté választása óta első interjúját adta Kamala Harris
Globál

Elnökjelöltté választása óta első interjúját adta Kamala Harris

MTI
|
Portfolio
Politikusi értékválasztása változatlanságát hangoztatta Kamala Harris, alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje csütörtökön a CNN hírtelevízióban sugárzott előre felvett interjúban.

Kamala Harris az alelnökjelöltjével, Tim Walz-cal közösen adott interjúban úgy érvelt, hogy miközben értékei nem változtak, az alelnökként eltöltött időszak bizonyos, az ország szempontjából legsürgetőbb kérdéseket tekintve új megközelítést adott számára.

A műsorvezető többi között arról kérdezte, hogy miért változott meg az álláspontja, miután korábban az energiahordozók kitermelését illetően, a rétegrepesztéses technológia (fracking) teljes tilalmát támogatta, valamint az illegális határátlépések dekriminalizálását ígérte. Erre reagálva Kamala Harris azt mondta, hogy a klímaváltozás elleni fellépés szükségességét illetően nem változtak értékei és leglényegesebb politikai meglátásai, majd egyben kijelentette, hogy klímaválság valós és sürgető, amelynek kezelésére határidőkben is mérhető intézkedéseket kell hozni.

Alelnökként nem tiltottam be a frackinget. Elnökként nem fogom betiltani a frackinget

– mondta az interjúban, hozzátéve, hogy a rétegrepesztéses technológia betiltása nélkül is képesek lesznek létrehozni egy tiszta energián alapuló gazdaságot.

Saját alelnöki időszakából származó intézkedésként említette a Joe Biden nevéhez köthető úgynevezett inflációcsökkentési törvény elfogadását, amely rekord összegű beruházásokat irányoz elő a klímaváltozás elleni harc érdekében.

Az illegális bevándorlással kapcsolatban elfoglalt álláspontját alátámasztva az elnökjelölt saját, korábbi kaliforniai főügyészi tevékenységét hozta példaként és azt mondta, hogy ő emelt vádat olyan embercsempész bandákkal szemben, amelyek részt vettek illegálisan határátlépések ösztönzésében.

Kamala Harris ismét ígéretet tett arra, hogy elnökké választása esetén minden amerikai érdekében dolgozik majd, fontosnak mondta a különböző álláspontok megjelenítését, és felvetette, hogy ennek jegyében

szándékában áll adminisztrációjába olyan embert beemelni, akit a közvélemény republikánusként ismer.

Nevet ugyanakkor nem említett.

A műsorvezető felhozta Kamala Harrisnek fő riválisa, Donald Trump azon vádját, hogy míg korábban a demokrata politikus ázsiai-amerikainak mondta magát, politikai okokból „hirtelen feketévé változott”. (Kamala Harris apja jamaicai fekete, anyja indiai, így mindkét kijelentés igaz rá.) Kamala Harris a riporteri felvetésre mindössze ennyit mondott:

A következő kérdést, kérem!

A CNN-n hírtelevízión sugárzott interjú Kamala Harris első formális médiamegjelenése volt azóta, hogy július 21-én Joe Biden, elnökjelölti visszalépésével egy időben, őt javasolta a Demokrata Párt új elnökjelöltjének.

Címlapkép forrása: Justin Sullivan/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megvan, mekkora nyugdíjemelés jöhet 2025-ben Magyarországon
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ukrán tüzérek donyeck