Kifakadt a Ryanair vezére: véget kell vetni az alkoholizálásnak a repülőkön!
Globál

Kifakadt a Ryanair vezére: véget kell vetni az alkoholizálásnak a repülőkön!

Portfolio
A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary szerint az utasoknak legfeljebb két italra kellene korlátozni az alkoholfogyasztást – írja a BBC. O'Leary szerint az alkoholmennyiség korlátozása segíthetne csökkenteni a repülés közbeni rendbontások számát, amelyek főként az alkohol miatt következnek be.

O'Leary szerint hetente fordulnak elő erőszakos események a fedélzeten, különösen akkor, ha az alkohol mellett más anyagokat, kábítószereket is fogyasztanak. „Nem akarjuk megakadályozni az embereket abban, hogy igyanak egy italt” – nyilatkozta a Daily Telegraphnak. „De ahogy nem engedjük meg az ittas vezetést, úgy nem lenne szabad embereket 10 000 méteres magasságba engedni túlzott alkoholfogyasztás után.”

O'Leary elmondta, hogy a légiutas-kísérők és az utasok egyre gyakrabban válnak célpontokká. A késések tovább súlyosbítják a helyzetet, mivel ezek hosszabb időt adnak az utasoknak az alkoholfogyasztásra a repülőtereken. Régen, ha valaki túl sokat ivott, egyszerűen elaludt. Most azonban ezek az emberek tablettákat és porokat is beszednek – tette hozzá O'Leary. „Ez a kombináció sokkal agresszívebb viselkedést eredményez, amit nehéz kezelni” – mondta.

O'Leary szerint nehéz a repülőtér kapuinál felismerni a részeg utasokat, különösen akkor, ha csoportban szállnak fel. A Ryanair dolgozói különösen az Ibizára tartó járatokon ellenőrzik az utasok táskáit, hogy nincs-e bennük alkohol, mivel ez az egyik leginkább érintett „bulicélpont”. Egyéb, kihívást jelentő célállomások közé tartoznak egyes görög szigetek is.

Az AirportsUK szóvivője szerint a zavaró viselkedés – legyen az alkohol vagy más okok miatt – elfogadhatatlan, és komoly szankciókat vonhat maga után. A szóvivő hozzátette, hogy a repülőterek széles körű intézkedéseket alkalmaznak a rendbontás megfigyelésére és kezelésére, valamint az utasok biztonságának biztosítására. „A repülőterek elkötelezettek amellett, hogy minden utas számára biztonságos és élvezetes utazási élményt nyújtsanak, és örömmel jelenthetjük, hogy az utazók túlnyomó többsége felelősségteljesen élvezi az utazását.”

A Wetherspoon kocsmahálózat elnöke, Tim Martin reagált O'Leary megjegyzéseire, és elmondta, hogy a legforgalmasabb repülőtéri kocsmáikban az elmúlt négy hétben nem érkezett panasz sem a repülőtéri hatóságoktól, sem a légitársaságoktól. Ha a kocsmáinkban esetlegesen zavaró viselkedést mutató utast látnak, értesítik a repülőtéri rendőrséget és biztonsági szolgálatot. Bár nincs tökéletes megoldás, Martin szerint a repülőterekkel, légitársaságokkal és az engedélyezési hatóságokkal való együttműködés révén sikerül megfelelő egyensúlyt kialakítani a kimenő járatok esetében.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Melyik bank a legjobb?

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Melyik bank a legjobb? Ha egy ilyen kérdésre valaki csípőből válaszol, akkor legyenek erős fenntartásaid... nincs olyan egységesen jó megoldás, ami

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

Holdblog

Ezért nem omlott még össze a forint

Szabó Lászlóval, a HOLD Alapkezelő alapítójával és jelenleg felügyelőbizottsági elnökével készített podcastot a Klasszis. Az augusztus elejei mini tőzsdepánik apropóján Csabai Károly, a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Palotaforradalom készül Brüsszelben, amiből kihagyják a magyar kormányt
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ensz