Most figyeljen, ha iPhone-t venne idén! Így változhatnak az Apple-telefonok árai ősztől
Globál

Most figyeljen, ha iPhone-t venne idén! Így változhatnak az Apple-telefonok árai ősztől

Portfolio
Az Apple várhatóan idén szeptember 10-én mutatja majd be az új iPhone 16 szériát, ami jelentős változásokat hozhat majd a vállalat telefonkínálatában és árazásában. A szakértők szerint, ha valaki a közeljövőben szeretne új Apple készüléket vásárolni, érdemes lehet kivárni, akkor is, ha nem az új modelleket célozza meg - írta a Tom's Guide.

Az új iPhone-ok megjelenésével általában jelentősen átrendeződik a gyártó kínálata: egyes modellek eltűnnek a polcokról, a még kínálatban maradó, régebbi szériák ára pedig lecsökkenhet. Idén különösen nagy hatása lehet majd a telefon-eladásokra a gyártó által bejelentett mesterséges intelligencia funkció, az Apple Intelligence is, mivel az információk szerint csak a 15 Pro és Pro Max modelleken, illetve az idei eseményen bejelentésre kerülő modelleken lesz majd elérhető.

A pletykák szerint szeptemberben négy új modell érkezhet: az alapmodellnek tekinthető iPhone 16, a nagyobb képernyővel ellátott iPhone 16 Plus, valamint a gyártó csúcskategóriáját képviselő két Pro változat. Az árak várhatóan hasonlóak lesznek az előző generációhoz, bár egyes források szerint az iPhone 16 Pro árában számítani lehet emelkedésre az előző évi modellhez képest.

A Tom's Guide technológiai szakportál várakozásai szerint

a tavaly bemutatott iPhone-modellek ára az Egyesült Államokban nagyjából 100 dollárral (~35 ezer forinttal) fog majd csökkenni a szeptemberi bejelentést követően.

A három éve bemutatott iPhone 13 valószínűleg kikerül majd a kínálatból, míg a kétéves iPhone 14 ára a többi még kapható modellel együtt várhatóan csökkenni fog.

Az árváltozás alól kivételt képez a gyártó legolcsóbb, költséghatékonyabbnak szánt modellje, az iPhone SE, a széria következő modelljének bemutatására ugyanis a hírek szerint még 2025-ig várni kell.

Az iPhone legutóbbi csúcsmodelljeinek - a 15 Pro és 15 Pro Max modellek - jövője jelenleg bizonytalan. Bár az Apple általában csak egy évig tartja meg hivatalos kínálatában a korábbi Pro telefonokat,

a már emlegetett Apple Intelligence funkciókat jelenleg csak ezek a modellek támogatják, ami indokolhatja a további forgalmazásukat.

Amennyiben maradnak a készülékek, ezek esetében is várható, hogy csökkennek majd az árak a szeptemberi bejelentéseket követően.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Nyaralás olcsóbban

Sokan útra kelnek évente legalább egyszer, hogy valahol eltöltsék a szabadságukat. Sok embernek ez külföldi utazást...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nicsak! Felcsillant a reménysugár a kormány számára
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Kínai katona az egyik támaszponton