FONTOS Itt a nagy lakáshitel-táblázat: mutatjuk a friss, ropogós törlesztőrészleteket
 
Portfolio signature

Fiúk a lányok ellen? Az idei amerikai elnökválasztás a nemek közti csatáról is szólhat

Szabó Ákos
Az amerikai politikában évtizedek óta megfigyelhető jelenség, hogy a nők a demokraták, míg a férfiak a republikánusok felé húznak inkább. A felmérések szerint azonban ez a nemek közti szakadék egyre jobban szétnyílik, mi több, az idei elnökválasztás korábban sosem látott különbséget hozhat a nők és a férfiak többsége által preferált jelölt terén. Noha ebben közrejátszhat az, hogy 2024-ben második alkalommal indítanak női jelöltet a demokraták Kamala Harris alelnök személyében, a felszín alatt ennél jóval többről, sőt, globális trendekről is szó van. Mindenesetre úgy tűnik, a Harris-kampány Hillary Clinton 2016-os veresége után merőben másképp áll ahhoz a kérdéshez, hogy ő lehet az Egyesült Államok első női elnöke.

Együtt sok repedést ütöttünk a legmagasabb, legkeményebb üvegplafonba. És ma este, ma este oly közel vagyunk ahhoz, hogy egyszer és mindenkorra áttörjük

- mondta Hillary Clinton volt külügyminiszter, a demokraták 2016-os elnökjelöltje a párt jelölőgyűlésének hétfői napján. A korábbi first lady hozzátette:

És tudják mit? Az üvegplafon másik oldalán Kamala Harris áll, aki felemeli a kezét, és leteszi a hivatali esküt mint az Egyesült Államok 47. elnöke.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés