Zelenszkij drámai bejelentése: nehéz a helyzet a keleti fronton
Globál

Zelenszkij drámai bejelentése: nehéz a helyzet a keleti fronton

MTI
A háború két és fél évvel ezelőtti kezdete óta Oroszország több mint 9600 rakétát és 14 ezer drónt vetett be Ukrajnában - jelentette ki kedden Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka a televízióban is sugárzott sajtótájékoztatóján.

Közölte azt is, hogy az orosz határon két hete áthatoló ukránok már 28-35 kilométert nyomultak előre a Kurszki területen, és 93 települést foglaltak el.     

Hozzátette: Oroszország újabb csapatokat vezényel a térségbe, hogy megerősítse állásait.     

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden a keleti frontvonalra látogatott el, és megállapította, hogy a stratégiai fontosságú logisztikai csomópontnak számító Donyeck megyei Pokrovszknál és a közeli Toreck közelében különösen "nehéz a helyzet".     

Az ukrán hadsereg vezérkara hozzátette, hogy Toreck közeléből csak kedden 14 összecsapást jelentettek az orosz erőkkel és további 34-et a pokrovszki szektorból.     

Zelenszkij kedden látogatást tett Kropivnyickij egyik ipari létesítményében is, és egyebek között arról beszélt, hogy egyensúlynak kell lennie a csapatok mozgósítása és a háború megtépázta gazdaság működtetése között. Az elnök szerint az üres munkahelyek betöltése létfontosságú eszköze a katonák bérezésének, illetve annak, hogy finanszírozni tudják Ukrajna védelmi erőfeszítéseit. Kijev az idei költségvetésben 40 milliárd dollárt - a kiadások megközelítőleg felét - katonai célokra szánja.     

Irina Herascsenko képviselő arról számolt be, hogy az ukrán parlament kedden jóváhagyta azt a törvényt, amely szerint mentességet kapnak azok az először szökni próbáló katonák, akik a bírósági eljárás végéig visszatérnek az állomáshelyükre.

Címlapkép: Az ukrán fegyveres erők 24. gépesített dandárjának képén a dandár katonái az orosz állásokat lövik BRM1K páncélozott harcjárművükkel a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Csasziv Jar közelében 2024. augusztus 17-én. Forrása: MTI/EPA/24. gépesített dandár

Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svédország összesített átlagát mutatja. Rövid magyarázat: az a

Kiszámoló

Melyik a legolcsóbb fűtési mód?

Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külön klímával megoldva a fűtést. A hőszivattyú egy remek találmány, egy fordított hűt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sorra törölnek járatokat a világ legnagyobb légitársaságai biztonsági kockázatok miatt - Ezekbe a városokba nem repülnek

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1737971844