Masszív támadás készül Joe Biden ellen az amerikai törvényhozásban
Globál

Masszív támadás készül Joe Biden ellen az amerikai törvényhozásban

Portfolio
A képviselőház republikánus képviselői hónapok óta tartó felelősségre-vonási vizsgálatának eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy Joe Biden elnök "olyan magatartást tanúsított, amely alapján vádat lehet ellene emelni." A Fox News által megszerzett 292 oldalas jelentés szerint Biden "visszaélt a hivatalával" és "becsapta az Egyesült Államokat, hogy családját gazdagítsa".

A jelentés szerint "elsöprő erejű bizonyítékok" vannak arra, hogy Biden részt vett egy olyan összeesküvésben, amelynek célja közbizalmi tisztségének pénzzé tétele volt családja meggazdagítása érdekében.

A republikánusok állítása szerint a Biden család és üzleti partnerei több tízmillió dollárt kaptak külföldi érdekeltségektől.

Ezek a külföldi érdekeltségek a vizsgálati dokumentum szerint azért fizettek a Biden család tagjainak, hogy hozzáférést kapjanak Joe Bidenhez, aki akkor az Egyesült Államok alelnöke volt.

A bizottság szerint a Biden család 2014 óta több mint 27 millió dollárt kapott külföldi magánszemélyektől vagy szervezetektől. Emellett azt állítják, hogy a család kihasználta Biden alelnöki pozícióját, hogy több mint 8 millió dollárnyi vissza nem térítendő kölcsönt kapjon demokrata donoroktól.

A jelentés részletezi Biden állítólagos részvételét az összeesküvésben, többek között külföldi üzleti partnerekkel folytatott beszélgetések formájában. A republikánusok szerint

elképzelhetetlen, hogy Biden elnök nem volt tisztában azzal, hogy fontos része egy olyan összessküvésnek, amelynek célja családja meggazdagítása".

A jelentés kitér a minősített dokumentumok helytelen kezelésére és az Igazságügyi Minisztérium állítólagos beavatkozására Hunter Biden ügyeibe is. A republikánusok szerint "Biden elnök részvétele ebben a családja meggazdagodását célzó összeesküvésben megfellebbezhetetlen magatartásnak minősül".

A Joe Biden elleni impeachment-eljárás 2023 közepe óta zajlik. Jó esély van rá, hogy a Képviselőház a dokumentumok alapján bűnösnek mondja majd ki az elnököt, hiszen itt a republikánusok uralják a többséget. A felsőházban, a szenátusban azonban szinte biztosan meg fog bukni Joe Biden elmozdítási kísérlete.

Címlapkép forrása: Anna Moneymaker/Getty Images

Kiszámoló

Melyik a legolcsóbb fűtési mód?

Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külön klímával megoldva a fűtést. A hőszivattyú egy remek találmány, egy fordított hűt

Holdblog

Így termelnek áramot a legnagyobbak

Brazília mutatja az utat a megújuló energiaforrások terén, de óriási helyzeti előnye van. A világ tíz legnagyobb vízerőművéből ugyanis három is az országban van, márpedig... The post Így

Bankmonitor

Mire elég egy átlagos személyi hitel?

Ha személyi hitel felvételét tervezed, érdemes átgondolni, mire használhatod fel. Cikkünkben bemutatjuk, mire lehet elegendő egy átlagos kölcsön, legyen szó autóvásárlásról, lakásfelújí

Holdblog

Balásy Zsolt: Kit érdekel a bitcoin?

Miért foglalkozna bárki egy ilyen obskúrus témával, ha nincs hedge fundja vagy kapucnis pulcsija? Béla bának nincs bitcoinja, nem is érdekli. Ahogy az arany se.... The post Balásy Zsolt: Kit érde

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sosem látott fordulópont felé rohan az emberiség

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
háború