Lavrov: itt az idő, hogy Németország feleljen
Globál

Lavrov: itt az idő, hogy Németország feleljen

MTI
|
Portfolio
Németországnak felelnie kell Oroszország minden kérdésére az Északi Áramlat gázvezetékek ellen 2022 szeptemberében elkövetett "terrorcselekményt" illetően - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyijának adott interjúban, amelyről készült videót a napilap Telegram-oldalán tették közzé.

"Németországnak minden kérdésre felelnie kell. Először is fel kell hagyniuk azzal, hogy kategorikusan elutasítják azon tények közzétételét, amelyeket nem tudtak nem észrevenni. És amikor az általunk követeltelt bármilyen információt a hivatalos csatornákon keresztül nem kapunk meg, de újságcikkekben felmerül, mégpedig egy időben, ha jól emlékszem, három német lapban is, Amerikában pedig a The Wall Street Journalben, ez felvet olyan gondolatot, hogy mindez csak színjáték" - nehezményezte Lavrov.

Az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy szerinte az ukránok maguk, amerikai segítség nélkül nem tudták volna végrehajtani az Északi-Áramlat elleni szabotázsakciót.

Most pedig olyan próbálkozásokat látunk, hogy a történteket megpróbálják részeg tisztek nyakába varrni, akik velük italozó üzletemberekkel közösen eldöntötték, hogy megtanulnak búvárkodni, vagy felbéreltek valakit a feladatra. Ez komolytalan!"

- szögezte le Lavrov.

"Még abban az esetben is, ha a német sajtóban említett ukránok közül valakik valóban részt vettek az akcióban, egyedül akkor sem tudták volna végrehajtani azt. Ahogy azt nálunk mondják, világos, hogy a parancs legfelülről érkezett egy ilyen terrorcselekmény végrehajtására, a Nyugat esetében pedig a legfelül Washingtont jelenti" - hangsúlyozta.

Lavrov úgy fogalmazott, hogy a mostani művelet a figyelem elterelését szolgálja a valódi elkövetőkről, illetve "a terrorcselekmény" megrendelőitől. Mint mondta, továbbra is egy átlátható nemzetközi vizsgálatot fognak követelni az ügyben.

Címlapkép forrása: Adam Gray/Getty Images

Kiszámoló

Melyik a legolcsóbb fűtési mód?

Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külön klímával megoldva a fűtést. A hőszivattyú egy remek találmány, egy fordított hűt

Bankmonitor

Mire elég egy átlagos személyi hitel?

Ha személyi hitel felvételét tervezed, érdemes átgondolni, mire használhatod fel. Cikkünkben bemutatjuk, mire lehet elegendő egy átlagos kölcsön, legyen szó autóvásárlásról, lakásfelújí

Holdblog

Balásy Zsolt: Kit érdekel a bitcoin?

Miért foglalkozna bárki egy ilyen obskúrus témával, ha nincs hedge fundja vagy kapucnis pulcsija? Béla bának nincs bitcoinja, nem is érdekli. Ahogy az arany se.... The post Balásy Zsolt: Kit érde

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sorra törölnek járatokat a világ legnagyobb légitársaságai biztonsági kockázatok miatt - Ezekbe a városokba nem repülnek

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
háború