Ég a talaj Donald Trump lába alatt, nagy bajba sodorta Elon Musk
Globál

Ég a talaj Donald Trump lába alatt, nagy bajba sodorta Elon Musk

Portfolio
Egy demokrata párti politikai akcióbizottság, az End Citizens United panaszt nyújtott be a Szövetségi Választási Bizottsághoz (FEC) Donald Trump volt elnök, kampányának pénztárosa, Bradley T. Crate és Elon Musk X (korábban Twitter) ellen. A panasz azt állítja, hogy Trump nemrég készült kétórás élő interjúja Muskkal az X által finanszírozott virtuális kampányrendezvénynek minősül, ami sérti a szövetségi törvényt – számolt be a Newsweek.

A panasz szerint az interjú Trump kampányához való anyagi hozzájárulást jelentett, ahogyan azt az 1971-es szövetségi választási kampánytörvény meghatározza, amely megtiltja a vállalatoknak, hogy politikai jelölteknek adományokat nyújtsanak. Az End Citizens United azt állítja, hogy az X által biztosított erőforrások, beleértve a valós idejű személyzeti támogatást és Musk részvételét, jelentős értéket képviseltek a Trump-kampány számára.

A panasz azt is megjegyzi, hogy Musk az interjú során Trump kampánya mellett állt ki.

A szövetségi törvény tiltja, hogy a vállalatok politikai jelölteknek adományokat adjanak, a jelölteknek pedig megtiltják, hogy ilyen támogatásokat fogadjanak el. A panasz hangsúlyozza, hogy hozzájárulásnak tekinthető minden olyan érték, amelyet egy jelöltnek a választása kapcsán nyújtanak. Az End Citizens United azt kérte, hogy az FEC "haladéktalanul vizsgálja ki ezeket a jogsértéseket, bírságolja meg az alpereseket a törvény által megengedett maximális összeggel, és tiltsa el az alpereseket a törvény további megsértésétől".

Az interjú, amely a Spaces on X-en zajlott és több milliós nézettséget generált, technikai hibák hátráltatták, amelyek 40 percet késleltették a kezdését. Musk, aki korábban már támogatta Trump elnökjelöltségét, a livestream során újra mellette foglalt állást.

„Az X-en megrendezett Donald Trump-Elon Musk kampánygyűlés nem csak egy összefüggéstelen, technikai hibáktól hemzsegő hazugságáradat volt, hanem egy nyilvánvalóan törvénytelen vállalati hozzájárulás Donald Trump kampányához” – jelentette ki az End Citizens United elnöke, Tiffany Muller.

Muller továbbá hangsúlyozta, hogy ez az állítólagos vállalati hozzájárulás aláássa a kampányfinanszírozási törvényeket, és veszélyes precedenst teremt a kampányokban való közvetlen vállalati szerepvállalás tekintetében. A panasz arra szólítja fel az FEC-et, hogy vizsgálja ki a vállalat által finanszírozott kampányrendezvényt, és vonja felelősségre Trumpot, a kampányát és az X Corp-ot. A Newsweek megkereste a Trump-kampányt és az X sajtóirodáját, hogy kommentálják az ügyet, de nem válaszoltak a kérdéseikre.

Címlapkép: Elon Musk X-en lévő fiókja egy laptop képernyőjén és Donald Trump X-en lévő fiókja egy telefon kijelzőjén látható ezen a 2024. július 24-én Lengyelországban készült illusztrációs képen. A fotó forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hoppá: megpiszkálják a legnépszerűbb magyar állampapír kamatát!

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
irán-izrael-háború-megtorlás-megtorló-csapás-forradalmi-gárda