Amerikai elnökválasztás 2024: hevesen bírálta Donald Trump kampányát a rivális párttársa
Globál

Amerikai elnökválasztás 2024: hevesen bírálta Donald Trump kampányát a rivális párttársa

Portfolio
Az idei republikánus előválasztás során Donald Trumppal szemben utoljára talpon maradó elnökjelölt-aspiráns, Nikki Haley interjút adott a Fox News adásában, ahol kijelentette: fordulatra van szükség a párt kommunikációjában. Elmondása szerint ő kezdettől fogva Kamala Harrisszal szemben indult, mert úgy vélte, ő lesz a demokraták végső jelöltje - írja a Hill. Haley korábban úgy nyilatkozott, az Egyesült Államok következő elnöke nő lesz, méghozzá vagy ő, vagy Kamala Harris; ha pedig Trumpot indítja a pártja, és nem őt, Harris lesz a nyertes.

A volt dél-karolinai kormányzó, aki a július közepén tartott republikánus jelölőgyűlés keretében állt be Donald Trump volt elnök mögé, kifejtette: azt akarja, hogy a republikánus exelnök nyerjen, de erre nem fog sor kerülni,

ha a tömegek méretéről beszélünk, ha arról beszélünk, hogy Kamala Harris milyen rasszhoz tartozik, és nem fog nyerni, ha arról beszélünk, hogy buta-e

- utalt Nikki Haley a Trump által eddig alkalmazott támadásokra.

Ezekkel a dolgokkal nem lehet nyerni. Az amerikaiak okosak. Bánjunk velük úgy, mintha okosak lennének

- tette hozzá a volt ENSZ-nagykövet. Haley elmondta, szintén felesleges azzal foglalkozni, hogy Harris nem adott eddig egy hosszabb terjedelmű interjút sem, mert "elég a szaván fogni", és a korábban tett kijelentéseit alapul venni.

A republikánus pártnak komoly fordulatra van szüksége. És az első dolog, hogy a Republikánus Párt, Donald Trump, az emberek itt a Foxnál, hagyják abba a panaszkodást, hogy nem ad interjút. Nincs szükségetek interjúra Kamala Harristől

- fejtette ki a volt elnökjelölt-aspiráns, majd Harris korábbi álláspontjai alapján azzal vádolta, hogy adót emelne, dekriminalizálná a jelenleg bűncselekménynek minősülő illegális határátlépést, illetve betiltaná a frackinget, a palagáz hidraulikus repesztéssel történő kinyerését. A Harris-kampány nemrég azt közölte, az alelnök nem támogatná ezeket a lépéseket.

Amit most Donald Trumpnak tennie kell, az az, hogy minden egyes nap kampányol, hogy elmondja az amerikaiaknak, pontosan mit nyilatkozott Kamala Harris

- fogalmazott Haley, majd arra szólította fel republikánus párttársait, hogy "hagyják abba a nyafogást", hiszen a demokraták jogszerűen indítják Harrist Joe Biden elnök helyett.

Haley arra is emlékeztetett, hogy szerinte ez a választás nem a trumpista MAGA-bázison fog múlni, ezért a republikánusoknak harcolni kell a kertvárosi nők, a főiskolai végzettségűek, a pártfüggetlenek, a mérsékelt republikánusok és a konzervatív demokraták szavazatáért.

Ez egy megnyerhető választás, de koncentrálni kell

- hangsúlyozta Haley, aki szerint Harrist a Biden-adminisztráció részeként sokkal erősebben kellene bírálni a gazdaság, a bevándorlás és a külpolitika terén nyújtott teljesítménye miatt.

Haley kijelentette, nem érdekelné egy jövőbeli pozíció egy esetleges Trump-adminisztrációban.

A Kamala Harris indulása miatt a Republikánus Párton belül kialakult törésvonalakról ide kattintva olvashatnak bővebben.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Csökken a FIX állampapír kamata

A mostani, három évig fix 7%-os állampapírt csak augusztus 15-ig lehet vásárolni, utána új sorozat jön, de már csak 6,75%-os kamattal. Ha most akartál bevásárolni belőle, akkor itt az idő l

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hoppá: megpiszkálják a legnépszerűbb magyar állampapír kamatát!

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
ukrajna percről percre kurszk szerda tudósítás háború