Jönnek a felvételek a kurszki csatáról: ádáz küzdelem zajlik Oroszország területén
Globál

Jönnek a felvételek a kurszki csatáról: ádáz küzdelem zajlik Oroszország területén

Portfolio
Miközben arról jönnek hírek, hogy az ukrán haderő ismét lendületbe jött Kurszk megyében és az orosz erősítés nem tudta stabilizálni a frontvonalat, a térségben zajló harcokról is érkeznek a fotók, videók.

Ma jött a hír, hogy egy ukrán rohamlövész-alakulat jelent meg a Szudzsától több mint 30 kilométerre található Giri település térségében. Még mindig nem teljesen világos, hogy tudtak ekkora utat megtenni az ukrán csapatok ilyen rövid idő alatt, annyit viszont tudni lehet, hogy az orosz védők harcba szálltak az ellenséges betöréssel a térségben.

Az alábbi drónfelvételen egy ukrán BTR-4-es páncélozott csapatszállítóval veszi a fel a harcot egy orosz BMP-3-as lövészpáncélos: az összecsapásban alulmarad a kijevi jármű, a személyzet elhagyja a gépet az első néhány lövés után.

FELKAVARÓ FELVÉTELEK!

Ezen a videón pedig a csecsen „Ahmat” különleges alakulat tagjai parádéznak egy másik ukrán BTR-4-essel. Ez a gép állítólag szintén Giri közelében került orosz kézre.

Ez a felvétel korábban készült, de csak ma vált nyilvánossá, vélhetően azért, mert csak most tudták feltölteni az internetre a betörésben résztvevő ukrán katonák. A videón a kurszki Darinyo falu központjáról szedik le az orosz zászlót az ukrán 225-ös rohamdandár katonái.

Úgy néz ki, hogy az ukrán hadvezetés most igyekszik kiemelt figyelmet fordítani a csapatrotációra: ezek a különleges műveletis katonák ma tértek vissza a kurszki frontról. Jól látható, hogy a bevetés embert és technikát is megviselt.

Ez a fotóösszesítés pedig az offenzívában résztvevő járművekről készült. Jól látható, hogy a támadásban szinte kizárólag nyugati járműveket használnak az ukrán csapatok, a képeken feltűnik egy amerikai Stryker csapatszállító, egy brit AS90 önjáró tarack és egy franca VAB csapatszállító is.

A térségben "szorult a helyzet" orosz vezetők szerint, ma délután bejelentették, hogy újabb két járás lakosságát evakuálják, az egyiket a szomszédos Belgorod megyében.

Címlapkép forrása: Andriy Andriyenko/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Kiszámoló

Csökken a FIX állampapír kamata

A mostani, három évig fix 7%-os állampapírt csak augusztus 15-ig lehet vásárolni, utána új sorozat jön, de már csak 6,75%-os kamattal. Ha most akartál bevásárolni belőle, akkor itt az idő l

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Toronydaruk lepték el Budapestet a bejelentések hírére

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Kilőtt ukrán tank Harkiv