Aggódnak Trump emberei: ezen múlik majd a győzelem?
Globál

Aggódnak Trump emberei: ezen múlik majd a győzelem?

Portfolio
Az Axios arról írt, Donald Trump volt elnök tanácsadói mélyen fel vannak háborodva a republikánus jelölt "csapongó, alantas és gyakran középszerű nyilvános szereplései miatt" az ellene elkövetett merényletkísérlet óta. A beszámoló szerint Trump stábja arról próbálja meggyőzni az exelnököt, hogy mutasson fegyelmezettséget, és Kamala Harris alelnököt túlságosan liberálisnak és gyengének állítsa be.

Donald Trump a múlt hónapban a 2024-es elnökválasztás egyértelmű befutójának tűnt, Joe Biden visszalépése óta azonban "magánéletében és a nyilvánosság előtt is fortyog, mérgelődik és botladozik" az Axios szerint. A lap úgy tudja,

tanácsadói nem túl bizalomkeltő képet festettek a volt elnök számára:

úgy vélik, Kamala Harris alelnök az egy hét múlva kezdődő demokrata jelölőgyűlést követően még tovább növelheti az előnyét – "különösen, ha nem határozzák meg jobban, gyorsabban" Harris elnökjelölti kampányát a támadásaikkal.

Az idő pedig vészesen fogy Trump számára,

hiszen az augusztus 22-én véget érő demokrata konvenció után egyes államokban heteken belül kezdődik az előzetes és levélszavazás, a választás napja pedig mindössze bő két hónapra lesz.

Trumphoz közel álló republikánus források szerint az exelnök felismerte, hogy új üzenetre kell fókuszálnia, de mivel Trumpról van szó, "egy új forgatókönyv gyakran csak fiktív vágyálom" marad. Egy magas rangú republikánus tisztviselő úgy fogalmazott az Axiosnak, a zászlóvivő

küszködik, hogy túllépjen a haragján.

Trump segédjei tisztában vannak azzal, hogy a jelölt nem igen fog megváltozni, ezért "arra összpontosítanak, hogy az üzenetét kell átalakítania a győzelemhez" - fogalmazott a névtelenül nyilatkozó forrás.

De meg kell győznie magát arról, hogy a többi szemetet maga mögött hagyja.

"Trump elnök tudja, hogy ő az egyetlen, aki véget vethet a média mézeshetének Kamala Harrisszel" - vélte az Axios által megszólaltatott Trump-szövetséges. Ennek érdekében a kampány szerinte "jelentős lehetőséget lát abban, hogy Harris képtelen megvédeni az inflációval és a határral kapcsolatos múltbeli politikáját." A republikánus zászlóvivőhöz közel álló személy szerint Trump hamarosan debütálni fogja az erre összpontosító, "erőteljes" beszédét.

Ebből egyelőre nem sokat láttunk, hiszen a rendezvényein részt vevők számára büszke Trump legutóbb a Harris beszédeit hallgató tömegek meghamisításával és saját ígéretének lemásolásával vádolta ellenfelét, alkotmányellenesnek és csalásnak titulálta Biden visszalépését, illetve két hete Harris etnikai származását is kérdőre vonta.

A New York Times a hétvégén többek közt arról cikkezett, hogy Trump augusztus 2-án tehetős adományozóit is "felbosszantotta" egy rendezvényen, mivel beszédében továbbra is a 2020-as elnökválasztás állítólagos elcsalását emlegette. A donorok ehelyett abban reménykedtek, hogy a volt "elnök egy sor káros hiba után újrakalibrálja magát."

A közösségimédia-oldalán a volt ingatlanmogul azt írta tegnap,

nagyon jól állok az elnökválasztási versenyben, szinte az összes VALÓS közvélemény-kutatásban vezetek.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök egy kampányrendezvényen az észak-karolinai Charlotte-ban 2024. július 24-én. Címlapkép forrása: Travis Dove/Bloomberg via Getty Images

Kiszámoló

QR kódos csalások

A Pénzcentrum írt a QR kódos csalásokról nemrég egy cikket. A cikk lényege, hogy bárhol, ahol fizetned kell (parkoló...

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Toronydaruk lepték el Budapestet a bejelentések hírére

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
elon-musk-donald-trump-twitter