Újabb területen tört előre Kamala Harris Donald Trumppal szemben egy friss közvélemény-kutatás szerint
Globál

Újabb területen tört előre Kamala Harris Donald Trumppal szemben egy friss közvélemény-kutatás szerint

Portfolio
Több amerikai bízik abban, hogy Kamala Harris jobban fogja tudni kezelni az amerikai gazdaságot, mint Donald Trump – írja a Financial Times egy új közvélemény-kutatásra hivatkozva, amely meredek változást jelez a választók hangulatában azóta, hogy Joe Biden elnök kilépett az elnöki tisztségért folyó versenyből.

A Financial Times és a University of Michigan Ross School of Business számára készített felmérésben ez az első havi közvélemény-kutatás, amely kimutatta, hogy a demokrata elnökjelölt veri Trumpot a gazdasági kérdésekben, mióta csaknem egy éve elkezdték nyomon követni a választók véleményét a témában.

Bár az amerikaiak 41 százaléka még mindig jobban bízik a volt elnökben a gazdasági kérdésekben – ez nem változott az előző két havi felméréshez képest – a felmérés szerint a választók 42 százaléka gondolja úgy, hogy Harris jobban kezelné a gazdaságot. Ez 7 százalékpontos növekedés Biden múlt havi számaihoz képest. 

A cikk megjegyzi, hogy az Egyesült Államok erőteljes növekedési és foglalkoztatási adatai ellenére Biden nehezen tudta meggyőzni a választókat arról, hogy gazdaságpolitikája előnyös számukra – ez a tendencia az elnökválasztási kampányból való kilépése után is folytatódott. Az amerikaiak továbbra is túlnyomó többségben az inflációt emlegetik a legnagyobb problémának a novemberi választások előtt, és a felmérés szerint a választók mindössze 19 százaléka gondolja úgy, hogy ma jobban él, mint Biden 2021-es hivatalba lépésekor. 

Az FT-Michigan Ross új felmérése azonban azt is kimutatta, hogy Harris gazdasági kérdésekben el tud távolodni Bidentől. A megkérdezettek 60 százaléka azt mondta, hogy vagy teljesen el kellene szakadnia az elnök gazdaságpolitikájától, vagy „nagyobb változtatásokat kellene végrehajtania” az elnök platformján. 

A felmérés azonban azt is kimutatta, hogy a választók körében fennálló gazdasági nyugtalanság továbbra is előnyös lehet Trumpnak, aki egy országos televíziós műsorban továbbra is bírálta a Biden-kormányzatot az inflációs rekord miatt. Csak minden negyedik regisztrált szavazó értékelte „kiválónak” vagy „jónak” a gazdasági körülményeket, és 42 százalékuk azt mondta, hogy „sokkal” vagy „valamivel” jobban járna, ha Trump nyerne még négy évet a Fehér Házban. Mindössze 33 százalék mondta azt, hogy „sokkal” vagy „valamivel” jobban járna Harris elnöksége alatt. 

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

QR kódos csalások

A Pénzcentrum írt a QR kódos csalásokról nemrég egy cikket. A cikk lényege, hogy bárhol, ahol fizetned kell (parkoló, elektromos autó töltő, stb.) gyakran ki van téve egy QR kód az oszlopra,

HitelesAndrás

Milák Kristóf és a pénzügyek

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Milák Kristóf és a pénzügyek Utóbbi hetekben/hónapokban sok cikk jelent meg, hogy Kristóf nem ad bele mindent, nem edz úgy, ahogy egy olimpiára \"ill

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Toronydaruk lepték el Budapestet a bejelentések hírére

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
tűz erdőtűz