Elemzők: eddig nem látott taktikával robbantak be az ukránok Kurszkba, az egész világot meglepték
Globál

Elemzők: eddig nem látott taktikával robbantak be az ukránok Kurszkba, az egész világot meglepték

Portfolio
Az augusztus 6-án kezdődő gyors ukrán előrenyomulás nemcsak Oroszországot, még a nyugati elemzőket is meglepte. A váratlan siker – amely nagyobb területet hódított meg, mint az oroszok fél év alatt – hátterében egy újfajta hadviselés áll – írja a Forbes a hasábjain.

David Hambling, a Forbes szerzője két lépcsőre osztja az ukrán offenzíva kezdetét, és részletesen leírja, mi történhetett a támadás első óráiban. A támadás nagyban hasonlít a 2022-es harkivi ellentámadáshoz, de alkalmazkodott a drónháború követelményeihez is.

Az első lépcsőt a szerző „elektronikus villámháborúként” aposztrofálta. Ez nem takar mást, minthogy elfogó FPV-drónok segítségével levadászták Oroszország térségben repülő felderítő-drónjait, megvakítva a parancsnokokat.

Ezt követően, amint Moszkva erői „megvakultak”, a legmodernebb elektronikus zavaróegységeiket vezényelték a határ közelébe. Ezek az eszközök megzavarták az egységek kommunikációs rendszereit és a drónok vezérlési frekvenciáit.

A cikk ezzel kapcsolatban kiemeli, hogy Kurszkban ezt azért tudták véghezvinni, mert a térség alacsony prioritásának köszönhetően nem a legmodernebb orosz eszközökkel volt ellátva. Egy ilyen fellépés sikeressége Donyeckben, vagy Luhanszkban sokkal megkérdőjelezhetőbb lett volna.

Az ukrán akció eredménye, hogy az orosz drónok működésképtelenné váltak, még a Lancet drónok is korlátozottan tudtak operálni a térségben. Megnyílt az út az ukrán páncélos egységek támadására.

A támadás második lépcsőjét a „drón villámháború” jelentette. Ez annyit takart, hogy a kiépített orosz védelmi vonalak ellen rettentő mennyiségű kamikaze- és bombázódrónt vetettek be, képzett drónoperátorok segítségével. Ez lényegében elsöpörte a gyengén védett orosz állásokat.

Ezt követően az ukrán hadsereg gyorsan betört az állásokba, megtörte a meggyengült orosz ellenállást, majd így haladt lépésről-lépésre, a fenti módszert ismételve. Azzal pedig, hogy ideig-óráig kiiktatták az orosz drónképességet a térségben, lehetővé vált a meglepetésszerű, gyors támadás végrehajtása.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

QR kódos csalások

A Pénzcentrum írt a QR kódos csalásokról nemrég egy cikket. A cikk lényege, hogy bárhol, ahol fizetned kell (parkoló, elektromos autó töltő, stb.) gyakran ki van téve egy QR kód az oszlopra,

HitelesAndrás

Milák Kristóf és a pénzügyek

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Milák Kristóf és a pénzügyek Utóbbi hetekben/hónapokban sok cikk jelent meg, hogy Kristóf nem ad bele mindent, nem edz úgy, ahogy egy olimpiára \"ill

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Toronydaruk lepték el Budapestet a bejelentések hírére

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
amerikai elnökválasztás 2024