Egészen különleges fegyvereket is magukkal vittek az ukránok Kurszkba: videón a WiSENT 1 MC
Globál

Egészen különleges fegyvereket is magukkal vittek az ukránok Kurszkba: videón a WiSENT 1 MC

Portfolio
Nem az eheti kurszki támadás volt az első alkalom, hogy ukránbarát fegyveresek törtek be Oroszország területére, a mostani offenzíva azonban a korábbiakhoz mérten jóval szervezettebbnek és komolyabbnak tűnik. Ez jól bizonyítja a fegyverzet is, amit az ukránok használnak.

A háború korábbi szakaszaiban főleg az ukránbarát oroszokból álló Szabad Oroszország Légió és az Orosz Önkéntes Hadtest feladata volt, most azonban ukrán katonák parádéznak több tíz kilométeres mélységben az orosz határ mögött, modern nyugati fegyverekkel.

Míg a korábbi határon túli akciók célja nem a területszerzés volt, ezért az orosz szeparatisták döntően kevés nehézfegyverzetet hurcoltak magukkal, addig most nagyon úgy néz ki, hogy Kijev meg tervezi tartani az eddig elfoglalt Kurszki területeket, és jóval komolyabb technológiát vonultat fel.

Az egyik videón lencsevégre kaptak például egy német gyártmányú WiSENT 1 MC műszaki harcjárművet is. A Leopard 1-es harckocsin alapuló páncélos sérült, vagy lerobbant járművek elszállítására és javítására, aknamentesítésre, árokásásra, hídvetésre, ellenséges akadályok ledöntésére vagy harctéri akadályok telepítésére is bevethető, ami arra utalhat, hogy Kijev megpróbálkozik védelmi állások kiépítésével a térségben.

Címlapkép forrása: Kim Vibe Michelsen via Wikimedia Commons

Kiszámoló

QR kódos csalások

A Pénzcentrum írt a QR kódos csalásokról nemrég egy cikket. A cikk lényege, hogy bárhol, ahol fizetned kell (parkoló, elektromos autó töltő, stb.) gyakran ki van téve egy QR kód az oszlopra,

Ricardo

Egy természetes kísérlet

Olvasom. 2016. november 8-án India egy rendkívül merész kormányzati intézkedésbe fogott: a Modi-kormány azonnali hatállyal betiltotta a forgalomban lévő 500 és 1000 rúpiás bankjegyek használ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miközben nagyon gyorsan terjed a fertőző betegség Magyarországon, kellemetlen hír érkezett a felnőtteknek szánt vakcináról

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
orosz vadaszbombazo