Tehetetlennek tűnik Moszkva az ukrán invázióval szemben: térképeken az egyre súlyosabb benyomulás
Globál

Tehetetlennek tűnik Moszkva az ukrán invázióval szemben: térképeken az egyre súlyosabb benyomulás

Portfolio
Az orosz csapatok továbbra sem tudtak felülkerekedni az ukrán támadáson Kurszk megyében, egyre több területet veszítenek el. A benyomulással kapcsolatban több térkép is megjelent.

A negyedik napja tartó hadműveletben az ukránok szinte megállíthatatlanul törnek előre, bár egyes felvételek szerint komolyabb veszteségeket is elszenvedtek az akció során. Az oroszok viszont láthatóan nem képesek megállítani a támadó páncélosokat, pedig Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök már szerdán ezt állította Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. A legfrissebb térképén az orosz Rybar is elismeri, hogy jelentős területekről van szó.

A közzétett kép arról árulkodik, hogy számos kistelepülés mellett már egy kisebb várost, Szudzsát is sikeresen elfoglaltak az ukránok. A csatolt leírás szerint az orosz különleges erők egységei már megindultak a térségbe, hogy visszaszorítsák a Moszkva számára egyre kínosabb támadást. A korábbi napokban több alkalommal is állították már orosz források, hogy sikeresen megakasztották az inváziót, de ezek nem bizonyultak igaznak.

A War Mapper arról számolt be, hogy az ukránok offenzívájának sikere területben mérve már most megelőzi az harkivi orosz betörést. Ott ugyanis Moszkvának körülbelül 150 négyzetkilométernyi terület felett sikerült átvennie az ellenőrzést, míg Kurszkban Kijev már legalább 155 négyzetkilométert szerzett meg. Ennél jelentősebb, hogy rengeteg terület számít vitatottnak vagy „szürke zónásnak”, itt még nem világos, hogy mi lesz a harcok végkimenetele, de már megjelentek az ukrán fegyveresek.

A következő napok arra is választ adhatnak, hogy hogyan alakul a helyzet Kurszk megyében, de egyelőre nem látszik, hogy Moszkva képes lenne gyors reakciót adni a támadásra.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Milák Kristóf és a pénzügyek

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Milák Kristóf és a pénzügyek Utóbbi hetekben/hónapokban sok cikk jelent meg, hogy Kristóf nem ad bele mindent, nem edz úgy, ahogy egy olimpiára \"ill

Ricardo

Egy természetes kísérlet

Olvasom. 2016. november 8-án India egy rendkívül merész kormányzati intézkedésbe fogott: a Modi-kormány azonnali hatállyal betiltotta a forgalomban lévő 500 és 1000 rúpiás bankjegyek használ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miközben nagyon gyorsan terjed a fertőző betegség Magyarországon, kellemetlen hír érkezett a felnőtteknek szánt vakcináról

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Ukrán tüzérség tüzel a frontvonal közelében