Egyértelmű üzenetet küldött az Európai Unió arról, hogy Ukrajna lőheti-e Oroszország területét
Globál

Egyértelmű üzenetet küldött az Európai Unió arról, hogy Ukrajna lőheti-e Oroszország területét

MTI
|
Portfolio
Az EU azon az állásponton van, hogy Ukrajna törvényes védelmi háborút folytat az illegális agresszió ellen, és a törvényes önvédelemhez való jog keretében Ukrajna jogosult arra, hogy ott mérjen csapást az ellenségre, ahol azt szükségesnek tartja a saját területén, de az ellenség területén is - jelentette ki Peter Stano, az Európai Bizottság külügyi szóvivője csütörtökön Brüsszelben.

A szóvivő arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy az EU szerint a jogos önvédelem része-e, hogy Ukrajna betörési kísérletet hajtott végre a héten az orosz határ menti Kurszk régióban.

Arra a kérdésre, hogy az EU megváltoztatná-e az Ukrajna segítésére irányuló katonai támogatást, amennyiben Ukrajna "stratégiát változtatna", Peter Stano megerősítette: az EU továbbra is teljes mértékben támogatja Ukrajnát az agresszióval szembeni jogos önvédelemben, ami magában foglalja a politikai, pénzügyi, humanitárius, diplomáciai és katonai segítségnyújtást.

"Az EU továbbra is támogatja Ukrajnát azon erőfeszítéseiben, hogy visszaállítsa területi integritását és szuverenitását, és hogy visszaszorítsa Oroszország illegális agresszióját" - jelentette ki az uniós szóvivő.

Ukrajnából különböző fegyveres alakulatok törtek be Oroszországba, ahol egyelőre tehetetlennek tűnnek az orosz védők a támadás ellen. Életét vesztette Jevgenyij Poddubnyij haditudósító, a Rosszija-1 tévécsatorna munkatársa Szudzsánál – számolt be róla több orosz csatorna és az orosz Állami Duma egyik képviselője is.

Rendkívüli állapotot vezettek be Oroszország Kurszk régiójában, tekintettel a kialakult katonai helyzetre. Közben Moszkva a Nemzeti Gárda egységeivel erősítette meg a kurszki atomerőmű védelmét.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

HitelesAndrás

Milák Kristóf és a pénzügyek

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Milák Kristóf és a pénzügyek Utóbbi hetekben/hónapokban sok cikk jelent meg, hogy Kristóf nem ad bele mindent, nem edz úgy, ahogy egy olimpiára \"ill

Holdblog

Mentőöv az olajban fuldokló országnak

Egy buszsofőrből diktátorrá lett politikus és rezsimje szétloptak egy országot - írta keddi anyagunkban Zentai Péter, Zentuccio a venezuelai helyzetről. Most Venezuela gazdasági problémáival f

Holdblog

Nem az az arany, ami fénylik

Kezdjük szemantikával: az arany nem egyenlő a menekülőeszközzel. Az csak egy funkciója a sok közül, ami gyakran működik, néha meg nem. Persze ha valaki se... The post Nem az az arany, ami fény

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miközben nagyon gyorsan terjed a fertőző betegség Magyarországon, kellemetlen hír érkezett a felnőtteknek szánt vakcináról

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gyermekbénulás vakcina oltás who gáza háború