Fejet hajtott a TikTok az EU-nak: visszavonják egy függőséget okozó funkciójukat
Globál

Fejet hajtott a TikTok az EU-nak: visszavonják egy függőséget okozó funkciójukat

Portfolio
A ByteDance tulajdonában lévő TikTok bejelentette, hogy véglegesen visszavonja a TikTok Lite verziójában található jutalomprogramját az Európai Unióban. A hírt az Európai Bizottság közölte hétfőn - írta meg a Reuters.

Az Európai Unió idén áprilisban indított vizsgálatot a kínai tulajdonban lévő TikTok ellen, a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) alapján. A vizsgálatot azok után indították el, hogy a TikTok Lite alkalmazás franciaországi és spanyolországi elindításakor a vállalat nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a felhasználók, különösen a gyermekek mentális egészségének védelmére.

A TikTok Lite abban különbözik a hagyományos TikTok alkalmazástól, hogy kevesebb adatforgalomra és tárhelyre van szükség a használatához. Az alkalmazás most visszavont funkciója azt a jutalmazási rendszert érinti, amelyben a felhasználók pontokat gyűjthettek különböző tevékenységekkel: például videónézéssel, tartalmak lájkolásával, alkotók bekövetésével vagy ismerősök meghívásával. Ezeket a pontokat később különböző jutalmakra lehet beváltani.

Az Európai Bizottság mai közleménye szerint a funkciók visszavonásával az EU megszünteti az áprilisi eljárást a vállalat ellen.

A DSA értelmében minden nagy online platformnak kötelessége még az új funkciók bevezetése előtt jelenteni azok potenciális kockázatait az EU-nak. Ezen kívül hatékony intézkedéseket kell hozniuk ezeknek a kockázatoknak a kezelésére.

Az Európai Bizottság szerint a TikTok most jogilag kötelező erejű kötelezettségvállalást tett arra vonatkozóan, hogy visszavonja ezt az alkalmazáson belüli jutalmazási rendszert az EU-ban. Emellett vállalta azt is, hogy nem indít más olyan programot, amellyel megkerülné ezt a döntést.

A kötelezettségvállalások bármilyen megszegése azonnal a DSA megsértésének minősülne, és ezért bírságokat vonhat maga után

- közölte az Európai Bizottság.

Egy másik vizsgálat is folyamatban van annak kapcsán, hogy vajon megsértette-e a TikTok gyermekek védelmét és az átlátható reklámozás biztosítását célzó online tartalmi szabályokat. Ez utóbbi vizsgálat februárban indult el, és komoly bírságokkal fenyegeti a közösségi médiaplatformot.

Címlapkép forrása: Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images 

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
spacex-falcon-9-raketa-inditasa