Magyarország is arra kéri állampolgárait, hogy mielőbb hagyják el ezt a két országot
Globál

Magyarország is arra kéri állampolgárait, hogy mielőbb hagyják el ezt a két országot

Portfolio
Egy sor nyugati ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország is arra kéri állampolgárait, mielőbb hagyják el Libanont a növekvő katonai eszkaláció veszélye miatt. Megnéztük, mit tanácsol a magyar Konzuli Szolgálat a kint lévő magyarok számára.

Egyre jelentősebb a közel-keleti katonai eszkaláció veszélye, így nem meglepő, hogy sok ország sorra adja ki a figyelmeztetést Libanon és Irán kapcsán.

A francia külügyminisztérium például már pénteken figyelmeztette az Iránba utazó állampolgárokat, hogy hagyják el az országot, miután a régióban növekvő feszültségek komoly biztonsági kockázatokat jelentenek. Az iráni légtér lezárása esetén ugyanis nehézségekbe ütközhetne az ország elhagyása. A minisztérium különösen hangsúlyozta, hogy a Libanonban tartózkodó franciák használják ki a még elérhető kereskedelmi járatokat és mielőbb hagyják el az országot.

Ennek apropóján megnéztük mit tanácsol a magyaroknak a Konzuli Szolgálat, amely július 30-án frissítette a Libanonba történő utazás és tartózkodáshoz szükséges információkat.

Azt írják, hogy a Libanon déli határán zajló összecsapások jellege egy olyan - egyre erősödő - kockázati tényezőt hordoz magában, amely részeként a biztonsági helyzet váratlan romlása is bekövetkezhet, ideiglenesen ellehetetlenítve az ország elhagyását. Tekintettel erre, és a kereskedelmi járatok egyre szűkülő lehetőségeire, javasolják a Libanonba történő utazások elhalasztását, valamint az országban ideiglenesen tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy fontolják meg tartózkodásuk azonnali megszakítását, és szervezzék meg mielőbbi elutazásukat.

Hasonló a helyzet Iránnal is, az elmúlt időszakban kialakult regionális feszültség, valamint a katonai eszkaláció lehetősége miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Iráni Iszlám Köztársaságot az I- es (piros) utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta.

Az Iránba történő beutazás semmilyen körülmények között sem javasolt.

Azt kérik, hogy az országban tartózkodó magyar állampolgárok regisztráljanak konzuli védelemre. Amennyiben a fenti figyelmeztetés ellenére sor kerül az Iránba történő beutazásra, úgy a biztonsági helyzetre tekintettel kiemelten fontos az előzetes konzuli regisztráció, illetve szükség esetén a közvetlen nagykövetségi bejelentkezés - írják.

Azon országok listája, ahova a Konzuli Szolgálat nem javasolja a beutazást, ezen a linken érhető el.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
vörös tenger hajó teherhajó jemen