Magyarország is arra kéri állampolgárait, hogy mielőbb hagyják el ezt a két országot
Globál

Magyarország is arra kéri állampolgárait, hogy mielőbb hagyják el ezt a két országot

Portfolio
Egy sor nyugati ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország is arra kéri állampolgárait, mielőbb hagyják el Libanont a növekvő katonai eszkaláció veszélye miatt. Megnéztük, mit tanácsol a magyar Konzuli Szolgálat a kint lévő magyarok számára.

Egyre jelentősebb a közel-keleti katonai eszkaláció veszélye, így nem meglepő, hogy sok ország sorra adja ki a figyelmeztetést Libanon és Irán kapcsán.

A francia külügyminisztérium például már pénteken figyelmeztette az Iránba utazó állampolgárokat, hogy hagyják el az országot, miután a régióban növekvő feszültségek komoly biztonsági kockázatokat jelentenek. Az iráni légtér lezárása esetén ugyanis nehézségekbe ütközhetne az ország elhagyása. A minisztérium különösen hangsúlyozta, hogy a Libanonban tartózkodó franciák használják ki a még elérhető kereskedelmi járatokat és mielőbb hagyják el az országot.

Ennek apropóján megnéztük mit tanácsol a magyaroknak a Konzuli Szolgálat, amely július 30-án frissítette a Libanonba történő utazás és tartózkodáshoz szükséges információkat.

Azt írják, hogy a Libanon déli határán zajló összecsapások jellege egy olyan - egyre erősödő - kockázati tényezőt hordoz magában, amely részeként a biztonsági helyzet váratlan romlása is bekövetkezhet, ideiglenesen ellehetetlenítve az ország elhagyását. Tekintettel erre, és a kereskedelmi járatok egyre szűkülő lehetőségeire, javasolják a Libanonba történő utazások elhalasztását, valamint az országban ideiglenesen tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy fontolják meg tartózkodásuk azonnali megszakítását, és szervezzék meg mielőbbi elutazásukat.

Hasonló a helyzet Iránnal is, az elmúlt időszakban kialakult regionális feszültség, valamint a katonai eszkaláció lehetősége miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Iráni Iszlám Köztársaságot az I- es (piros) utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta.

Az Iránba történő beutazás semmilyen körülmények között sem javasolt.

Azt kérik, hogy az országban tartózkodó magyar állampolgárok regisztráljanak konzuli védelemre. Amennyiben a fenti figyelmeztetés ellenére sor kerül az Iránba történő beutazásra, úgy a biztonsági helyzetre tekintettel kiemelten fontos az előzetes konzuli regisztráció, illetve szükség esetén a közvetlen nagykövetségi bejelentkezés - írják.

Azon országok listája, ahova a Konzuli Szolgálat nem javasolja a beutazást, ezen a linken érhető el.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jéghegy