Harris váratlan szuperfegyvert dobott Trump kampánycsapatára
Globál

Harris váratlan szuperfegyvert dobott Trump kampánycsapatára

Kamala Harris alelnök kampánya vasárnap indított egy új programot "Republikánusok Harrisért" néven, amelynek célja a Donald Trump jelöltségétől elidegenült republikánus szavazók megnyerése. A program egy „kampány a kampányon belül” lesz, amely ismert republikánusokat fog bevonni, hogy aktiválják hálózataikat, különösen azokét, akik korábban Nikki Haley volt ENSZ-nagykövetet támogatták – számolt be az AP News.

A kezdeményezés Arizona, Észak-Karolina és Pennsylvania államokban indul el, ahol több eseményt is tartanak majd. A Harrist támogató republikánusok a jelenlegi alelnök és a hamarosan bejelentett alelnökjelöltje mellett is szerepelnek majd a gyűléseken.

Harris csapata egy „engedélyszerkezetet” próbál létrehozni a republikánus szavazók számára, akiknek nehézségei lehetnek Harrisra szavazni. A kampány nagyban támaszkodik a konzervatív szavazók kapcsolataira, mivel úgy vélik, hogy a legjobb módja annak, hogy egy republikánus Harrisra szavazzon, ha egy másik republikánustól hallja ezt.

Austin Weatherford, Harris nemzeti republikánus kapcsolattartó igazgatója kijelentette, hogy „Trump szélsőségessége mérgező több milliónyi republikánus számára, akik már nem hiszik, hogy Trump pártja képviseli az értékeiket”, és novemberben ismét ellene fognak szavazni. Weatherford hozzátette, hogy a kampány minden nap meg fog jelenni és időt fog szánni arra, hogy kiérdemeljék a republikánus szavazók támogatását, akik hiszik abban, hogy a nemzet érdekeit kell előre tenni a párt érdekei előtt.

Adam Kinzinger, egykori konzervatív kongresszusi képviselő, aki korábban a Biden-Harris párost támogatta, most ismét Harris mellett áll. „Mint büszke konzervatív, soha nem gondoltam volna, hogy egy demokratára szavaznék elnöknek” – mondta Kinzinger. „De tudom, hogy Kamala Harris alelnök megvédi a demokráciánkat és megakadályozza, hogy Donald Trump visszatérjen a Fehér Házba” – tette hozzá.

Kinzinger országosan ismertté vált, mint a Január 6-i Bizottság két republikánus tagjának egyike, amely Trump számos törvénytelenségét vizsgálta a 2021. január 6-i Capitolium elleni támadás előtt és alatt. A bizottság kiemelte Trump számos visszaélését, miközben a Kongresszus megpróbálta megerősíteni a 2020-as választás eredményét, amelyet Biden nyert meg Trump ellen.

A Harris kampány stábja magában foglalja Bill Weld, Massachusetts korábbi kormányzóját, Christine Todd Whitman, New Jersey korábbi kormányzóját, Chuck Hagel korábbi védelmi minisztert, Ray LaHood korábbi közlekedési minisztert és 16 korábbi republikánus kongresszusi tagot, köztük Kinzingert, Joe Walsh-t és Susan Molinarit. Mindannyian korábban is Trump kritikusai voltak.

Stephanie Grisham, Trump korábbi sajtótitkára is Harris mellett áll. „Talán nem értek egyet Kamala Harris alelnökkel mindenben, de tudom, hogy harcolni fog a szabadságunkért, megvédi a demokráciánkat és méltósággal képviseli Amerikát a világ színpadán” – mondta Grisham.

A Harris kampány reméli, hogy ezzel a stratégiával sikerül megnyernie a republikánus szavazókat, akik elidegenültek Trump szélsőséges politikájától.

Címlapkép: Kamala Harris amerikai alelnök beszél az NCAA bajnokcsapatok ünnepségén a Fehér Ház kertjében 2024. július 22-én Washingtonban. A fotó forrása: Andrew Harnik/Getty Images

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Tüntetések a venezuelai elnökválasztás után