Gyakorlatilag halálosan megfenyegette Dmitrij Medvegyev a fogolycsere keretében kiszabadult orosz ellenzékieket
Globál

Gyakorlatilag halálosan megfenyegette Dmitrij Medvegyev a fogolycsere keretében kiszabadult orosz ellenzékieket

MTI
Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese vasárnap megfenyegette a nyugati-orosz fogolycsere keretében kiszabadult orosz ellenzékieket.

Medvegyev a Telegramon azt írta, hogy az Egyesült Államok és Oroszország között létrejött megállapodás Moszkva előnyére vált, mivel segített hazahozni "nagy tetteket végrehajtó orosz hazafikat", miközben Nyugatra távozhattak "a bűncselekményt elkövető külföldieken" kívül Oroszország "árulói".

Mint írta, utóbbi személyi kör esetében "orosz állampolgárokról van szó, akik életcéljuknak tekintették saját országuk tönkretételét".

Mondjuk ki egyenesen: árulók. Ha nem is a szó jogi, de erkölcsi értelmében

- tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy "alapvető fenyegetést jelentenek Oroszország számára", s úgy fogalmazott, hogy "nem szabad megfeledkezniük e világi mulandó létükről".

Medvegyev ezen felül azt tanácsolta nekik, hogy "legyenek mindig körültekintőek". "Égjenek a pokol tüzén" - fűzte hozzá.

Az augusztus elsejei fogolycsere révén nyolc bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista is kiszabadult, akik sorában ott volt Ilja Jasin, Andrej Pivovarov és Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikus is. Többen közülük jelezték, hogy nem fognak felhagyni ellenzéki tevékenységükkel.

"Mindannyiunk nagy kívánsága, hogy olyanokként, akiket ténylegesen deportáltak, akiket kihajítottak az országból, visszatérhessünk" - mondta Andrej Pivovarov szombaton a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Ugyanakkor elismerte, hogy az orosz hatóságok ezt nem fogják nekik megengedni, ahogy az sem lehetséges, hogy Oroszországon belül ellenzéki koordinációs feladatokat végezzenek.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gázaváros