Az elmúlt időszakban az egészséges életmód témakörében gyakran tárgyalt témának számítanak az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF-ek). Rengeteg kutatás készült már a hatásaikról, és még ennél is több újságcikket írtak arról, hogy milyen veszélyeket rejtenek és miért kell elkerülni ezeket a mindannyiunk háztartásában fellelhető ételeket. A kérdés azonban közel sem ilyen egyszerű. A kutatók szerint rendkívül összetett feladat pontosan meghatározni az élelmiszerek élettani hatásait, és a probléma sokkal árnyaltabb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.
Agrárium 2025
Jön a tavasz egyik legjelentősebb mértékadó agrárszakmai eseménye, találkozzunk Kecskeméten!
Információ és jelentkezés
Mi az az ultrafeldolgozott élelmiszer? Ugyan már bőven a múlt században is megtalálhatóak voltak a boltok polcain, az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogalmát csak 2009-ben...
Kedves Olvasónk!
A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.
Cikkarchívum előfizetés
Portfolio.hu teljes cikkarchívum
Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái