Megállíthatatlanul tombolnak az erdőtüzek a világ legnagyobb gazdaságában
Globál

Megállíthatatlanul tombolnak az erdőtüzek a világ legnagyobb gazdaságában

MTI
Egyre nagyobb területeket perzselnek fel az Egyesült Államok északnyugati partvidékén pusztító erdőtüzek: Kalifornia állam három északi megyéjében pénteken rendkívüli állapotot hirdettek ki, és lakosok ezreit telepítették ki, Oregon államban pedig hatósági közlések szerint már egymillió hektárnyi terület égett le.

Pénteken három észak-kaliforniai megyében is rendkívüli állapotot hirdettek ki, hatósági közlések szerint a lángok péntek estig 240 ezer hektárnyi területet perzseltek fel. A tűz gyors terjedése miatt Butte és Tehama megyében körülbelül négyezer lakost kellett evakuálni.

Az idén eddigi legnagyobb, szerdán kiütött erdő- és bozóttüzekben két ember megsérült, és 134 épület megrongálódott - közölték az illetékes kaliforniai hatóságok, hozzátéve, hogy további több ezer épület is veszélynek van kitéve.

A tűzoltók péntek reggelre az állam északi részén égő terület csupán 3 százalékát tudták körbehatárolni, de a késő esti órákra már ennyit sem.

"A tűz továbbra is agresszívan terjed a hegyvidéki terület meredeksége és a szél miatt. Újabb evakuálási parancsot és figyelmeztetéseket adtak ki" - közölte a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hatóság.

Csütörtökön eltűnt egy tűzoltó repülőgép a Kalifornia állambeli Seneca közelében. A hatóságok pénteken közölték, hogy a gép lezuhant, roncsait megtalálták, a pilóta életét vesztette.

Az Oregon állam keleti részén terjedő, villámcsapások keltette tűz csaknem háromszáz hektárnyi területet perzselt fel péntek estig - közölték a hatóságok. Három ember megsérült, két lakóház és 13 egyéb építmény a lángok martalékává vált.

Péntek esti adatok szerint az állam területén 124 tűz pusztít, éstöbb mint egymillió hektárnyi terület perzselődött fel.

A klímatudósok az éghajlatváltozásnak tulajdonítják az erdőtüzek növekvő gyakoriságát, főként a villámcsapás okozta tüzekét. Az Egyesült Államok nyugati államaiban rekordhőség és tartósan száraz időjárás uralkodik, amelyek tovább segíti a tűzvészek gyors kialakulását.

Címlapkép forrása: Tayfun Coskun/Anadolu via Getty Images

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új aranyláz tombol az egészségügyben, most kell észnél lenni! - Interjú

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
vasút sin