Egyszerre csak 400 turistát enged be a világ egyik leggyönyörűbb szigete
Globál

Egyszerre csak 400 turistát enged be a világ egyik leggyönyörűbb szigete

Portfolio
A Lord Howe-sziget olyan, mint minden turista álma: zöldellő hegycsúcsok, érintetlen, fehér homokos strandok és színes halaktól hemzsegő, tiszta kék víz. A mintegy 400 lakosú szigeten, amely 600 kilométerre fekszik az ausztráliai szárazföld keleti partjaitól, a strandok mégis üresek, mert egyszerre csak pár száz turistát engednek a szigetre lépni - jelentette a CNN.

A Lord Howe-sziget már több mint 40 éve alkalmazza a turisták egyidejűleg 400 főben történő korlátozását azáltal, hogy rögzíti a látogatók számára rendelkezésre álló ágyak számát.

Bár a szám önkényes volt, fenntartása minimalizálta a környezeti hatásokat és "egy az egyhez a látogatók és a helyiek között" élményt teremtett - mondta Darcelle Matassoni helyi kormányzati tag.

Nem meglepő tehát, hogy nehéz oda eljutni; a Sydneybe oda-vissza szóló repülőjegyek ára 666 dollár fölé is emelkedhet (kb. 240 ezer forint), míg a nyári főszezonban két fő részére akár több mint 3000 dollárba (kb. 1,1 millió forint) is kerülhet éjszakánként.

Az élet Lord Howe-on "olyan mintha egy David Attenborough-dokumentumfilmben élnénk" - írta honlapján Ian Hutton természettudós és fotós.

Bár a sziget mindössze hét mérföld (mintegy 11 kilométer) hosszú, olyan növények és állatok találhatóak rajta, amelyek sehol máshol. Az esőerdők tele vannak kúszónövényekkel, orchideákkal és madarakkal. A Gower-hegy csúcsán - amely Lord Howe egyik legnépszerűbb túraútvonala - egy ritka, veszélyeztetett felhőerdő található. A sziget leghíresebb endemikus exportcikke a Kentia-pálma magjai, a világ legnépszerűbb beltéri pálmája.

A parton az emberek elsétálhatnak a Providence Petrel ( Solander-viharmadár) fészkelő kolóniái mellett, amely egy szürke-fehér, enyhén ívelt fekete csőrű tengeri madár, amely főként Lord Howe-on költ. A madarak annyira barátságosak az emberrel, hogy az ember akár fel is veheti őket.

Mintegy 500 halfaj, valamint tengeri csillagok, sünök és rákok népesítik be a világ legdélebbi zátonyzátonyát közvetlenül a sziget mellett - olvasható Hutton honlapján.

Mindeközben szigorú biológiai biztonsági eljárások léteznek invazív fajok elleni védekezés érdekében minden látogatót ellenőriznek beleértve kutyákkal történő átvizsgálást sétautak elején. A túrázóknak le kell például súrolniuk bakancsaikat a gombák terjedésének megakadályozása érdekében.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

MNB Intézet

A szignifikanciatesztelés logikája

Egy viselkedéses közgazdaságtan területén végzett kutatás során arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy a reptéri piszoárok belsejébe ragasztott legyet ábrázoló matrica növeli-e annak az e

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
amerikai katona stock