Sürgetik Joe Biden visszalépését
Globál

Sürgetik Joe Biden visszalépését

MTI
Több mint 50 korábbi magas rangú demokrata tisztségviselő sürgette Joe Bident visszalépésre a Fehér Háznak küldött levélben, szombaton ugyanezt kérte újabb kongresszusi képviselő az elnöktől.

Mark Takano, a képviselőház veteránügyi bizottságának vezető demokrata tagja szombaton a közösségi médián keresztül intézett felhívást az elnökhöz, amelyben tiszteletéről biztosítva Joe Bident, azt írta, hogy a választás tétje túlságosan nagy, majd kérte, hogy az elnök "adja át a fáklyát" Kamala Harris alelnöknek, és engedje át neki a lehetőséget az elnökjelöltségre.

Elizabeth Warren, Massachussets állam befolyásos demokrata szenátora szombaton egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy amennyiben Joe Biden félreáll, Kamala Harris alelnököt alkalmasnak tartja arra, hogy Donald Trump ellenfele legyen az elnökválasztáson, és aki készen áll a feladatra. A politikus úgy fogalmazott, hogy jelenleg Joe Biden a jelölt, akinek "nagyon nagy döntést" kell meghoznia.

A szombati összesítés szerint a Kongresszus demokrata tagjai közül 35-en kérték nyilvánosan visszalépésre Joe Bident, köztük 4 szenátor és 31 képviselő. Az amerikai törvényhozásban jelenleg 212 demokrata képviselő és 51 demokrata, illetve általában a demokratákkal együtt szavazó független szenátor dolgozik.

A CNN hírtelevízió szombaton számolt be arról a levélről, amelyet 56 korábbi diplomata, kül- és nemzetbiztonsági ügyekért felelős demokrata tisztségviselő küldött a Fehér Háznak, arra kérve az elnököt, hogy engedje át a jelöltséget. A levélben tiszteletükről biztosítva Joe Bident azzal érvelnek, hogy amennyiben Donald Trump győz az elnökválasztáson, az kockára teszi azokat az eredményeket a nemzetbiztonság területén, amelyeket - a levél írói szerint - Joe Biden elért.

A levélre reagálva Biden kampánycsapata közleményt adott ki, amiben egységet sürgetnek a szavaik szerint Donald Trump által jelentett nemzetbiztonsági kockázat ellensúlyozására, Joe Biden külpolitikai sikereire hivatkozva.

Szombaton a Fehér Ház orvosa közölte, hogy Joe Biden állapota folyamatosan javul, miután szerdán koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg nála.

A Biden-kampánycsapat közlése szerint az elnök hamarosan folytatja a választási kampányát, július végén pedig több kampánytámogatói találkozón vesz majd részt, amelyeken anyagi felajánlásokat várnak a választási harc folytatásához.

Címlapkép forrása: Mario Tama/Getty Images

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-2162022499