A húszik vezetője szerint új fokozatba kapcsolt a katonai konfliktus
Globál

A húszik vezetője szerint új fokozatba kapcsolt a katonai konfliktus

MTI
A fegyveres konfliktus új fokozatát, további kiterjesztését jelenti a jemeni húsziknak az izraeli Tel-Aviv elleni minapi támadása - jelentette ki vasárnap Abdul-Malik al-Húszi, az Irán-barát síita lázadók vezetője.

"Elégedettek vagyunk amiatt, hogy közvetlen harcot folytatunk az izraeli ellenséggel" - hangoztatta az al-Maszíra televíziós csatornának adott nyilatkozatában Húszi.

Mint mondta, a milícia folyamatosan fejleszti képességeit, és mostanra "erősebbé vált, mint valaha". Leszögezte azt is, hogy Izraelnek a jemeni Hodeidára mért válaszcsapása további húszi támadásokhoz fog vezetni a zsidó állam ellen.

Az Irán támogatását élvező milícia vezetője egyben hangsúlyozta, hogy a nagy hatótávolságú drón, amellyel csapást mértek Tel-Avivra, saját fejlesztésű fegyver volt.

Az izraeli katonai rádió hivatalos forrásokon alapuló beszámolója szerint a húszik az elmúlt mintegy kilenc és fél hónap alatt közel kétszáz lövedéket indítottak Izrael ellen, de ezeket a nyugati szövetségesek vagy Izrael légvédelme elfogta. Péntek reggel a húszik drónja a Földközi-tenger felől eljutott Tel-Avivba, ahol felrobbanásával megölt egy, és megsebesített több izraelit.

Az izraeli légierő vadászgépei válaszul szombaton intenzív légicsapásokkal megtámadták a jemeni Hodeida kikötővárost, a légicsapásnak legalább hat halálos áldozata volt.

Mohammed Abdul-Szalam, a húszik szóvivője az al-Dzsazíra katari székhelyű televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a milícia folytatni fogja Izrael elleni támadásait, és nem fogja tartani magát a fegyveres konfliktusokkal kapcsolatos nemzetközi szabályokhoz. Úgy fogalmazott, hogy nem lesznek korlátok, ami a húszik válaszát illeti. Hozzátette: minden létfontosságú létesítményt célpontként fognak kezelni.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
biden