Már Obamára is dühös Biden, összeesküvésre gyanakszik
Globál

Már Obamára is dühös Biden, összeesküvésre gyanakszik

Portfolio
Miközben delaware-i tengerparti házában lábadozik a koronavírusból, az  amerikai elnök dühös Barack Obama korábbi elnökre, mert felszólította, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől – írta meg az amerikai The New York Times.

Joe Biden még nem döntött a visszalépésről, kampánycsapata kitart a maradása mellett, négyszemközt azonban állítólag elismerték, hogy pozíciója tarthatatlanná válhat, hiszen a Demokrata Párton belül is egyre többen sürgetik a visszalépését.  Két meg nem nevezett demokrata politikus úgy nyilatkozott, a párt frakciójának 70-80 százaléka minden bizonnyal támogatná Biden visszalépését.

Szűk körben Biden állítólag panaszkodott korábbi főnökére, Barack Obamára, mert úgy ad neki tanácsokat, hogy 2010-ben kevésbé szerepelt jól a félidős választásokon, mint a jelenlegi elnök 2022-ben. Obama mellett Nancy Pelosi, a képviselőház korábbi elnöke is a visszalépést sürgetők között van, Biden állítólag utóbbit tekinti az ellene szőtt „összeesküvés felbújtójának”. Obamát viszont közeli barátjának gondolja, ezért is csalódott a fellépése miatt.

Az elnök tanácsadói a New York Times szerint szűk körben már tárgyaltak arról, hogy milyen időpontban és helyszínen jelentsék be a visszalépést, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdai washingtoni látogatása előtt azonban ez várhatóan nem történik meg. Biden mintha el akarná kerülni, hogy a feszült viszonyuk fényében elégtételt érezzen Netanjahu, amennyiben még a látogatás előtt visszalép.

Címlapkép forrása: Mark Makela/Getty Images

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
vörös tenger hajó teherhajó jemen