Kiszivárgott: falba ütközik az a nagy amerikai terv, amely Ukrajna légvédelmi megsegítéséről is szól
Globál

Kiszivárgott: falba ütközik az a nagy amerikai terv, amely Ukrajna légvédelmi megsegítéséről is szól

Portfolio
Hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban – tudta meg a Reuters négy forrással való beszélgetései alapján.

A japán Mitsubishi Heavy Industries (MHI) most évente mintegy 30 PAC-3 rakétát gyárt a védelmi vállalkozó Lockheed Martin licenc alapján, és ezt a számot körülbelül 60-ra tudná növelni. Ehhez, illetve az évi 60 darab fölé növeléshez azonban az is kellene, hogy a Boeing által gyártott kritikus fontosságú alkatrész megfelelő számban álljon rendelkezésre.

Több évbe is beletelhet, mire az MHI képes lesz növelni a termelést a hiány miatt

– jelezte egy forrás a hírügynökségnek.

Az egész terv abba a nagyobb képbe illeszkedik, hogy az Egyesült Államok szeretné évi 500-ról 750 darabra növelni a Patriot légvédelmi rakéták gyártási számát, hogy az ukrajnai megsegítés miatt leapadt készleteit is feltöltse, illetve további segítséget tudjon nyújtani, és ezért a licencek alapján különböző cégeket bevonnak a gyártásba a szövetségi rendszeren keresztül.

A Lockheed Martin nemrég azt közölte, hogy 2027-ig 500-ról 650-re növeli a Patriot elfogórakéták amerikai gyártását, amelyek darabonként körülbelül 4 millió dollárba kerülnek.

A beszámoló emlékeztet rá, hogy a Boeing tavaly megkezdte rakétákhoz szükséges keresőgép gyárának bővítését az Egyesült Államokban, hogy 30%-kal növelje a termelést, bár a további gyártósorok csak 2027-ben kezdenek el működni. A vállalat tavaly nem közölte, hogy hányat gyártottak belőle, de megjegyezte, hogy most adták át az 5000. ilyen gépet.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
oroszország-ukrajna-rakétatámadás-robotrepülőgép-becsapódás-orosz-ukrán-háború-elfogórakéta-ukrán-hírszerzés-meghibásodás