Több helyen megreccsent a frontvonal: kilométereket haladtak előre az oroszok
Globál

Több helyen megreccsent a frontvonal: kilométereket haladtak előre az oroszok

Portfolio
Több szektorban is előretört az orosz hadsereg a donyecki régióban. Putyin csapatai egyre közelebb kerülnek Sziverszk településhez, illetve 0532-es Vuhledárt és Kosztjantinivkát összekötő főútvonalhoz.

A legfrissebb harctéri felvételek alapján a szeverszki szektorban – mintegy meglepetésre – az orosz csapatok elfoglalták Ivano-Darjivka települést. Ez mintegy 3 kilométeres előretörést jelent az eddig ismert frontvonalhoz képest.

Ezzel az orosz erők 8 kilométeres távolságra kerültek Sziverszktől.

Az egykor 10 ezer fős kisváros már régóta a harcok frontvonalában helyezkedik el: 2014-ben rövid ideig a donbaszi szeparatisták kezére került, bár az ukrán ellentámadás hamar kiűzte a megszálló erőket. A népesség elvándorlása azonban ezután elindult. 2022 júliusában az orosz erők megközelítették a települést, de az ukrán ellentámadás megindulásáig nem sikerült elérni és ostrom alá venni.

Geolokált felvételek alapján a vuhledári szektorban is jelentős orosz előretörésről számolhatunk be. A Volodimirivkától északra található ukrán erőket a bekerítés fenyegette, ami kikényszerítette a visszavonulást, helyüket orosz csapatok vették át.

Ezzel az orosz erők még egy lépést tettek annak irányába, hogy elvágják a Vuhledárt Kosztjantinivkával összekötő 0532-es főútvonalat. Az ukrán erők kénytelenek az erődváros utánpótlását a nyugatabbra fekvő földutakra áthelyezni, amely ősszel, esős vagy sáros időben megnehezíti az ellátást. Ezen kívül szinte az összes, város körüli taktikai magaslatot is ellenőrzik az orosz csapatok.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán tank