Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken
Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Felvételek szerint kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum, amely az egyetlen olyan vállalkozás Oroszországban, amely önjáró tarackokat gyárt. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte.
Megosztás

Megkezdődhet az orosz hadseregben harcoló indiaiak leszerelése

Mintegy 50 indiai állampolgár vette fel a kapcsolatot a kormánnyal, segítséget kérve az orosz hadseregből való elbocsátáshoz – közölte pénteken az indiai külügyminisztérium szóvivője.

A hónap elején Oroszország megígérte, hogy leszereli azokat az indiaiakat, akiket hamisan rávettek, hogy csatlakozzanak a hadseregéhez az Ukrajna elleni háborúban, miután Narendra Modi miniszterelnök július 8-9-i moszkvai látogatása során felvetette a kérdést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

(Reuters)

Megosztás

Kemény üzenet érkezett - Bajba kerül Putyin titkos gépezete?

Keir Starmer brit miniszterelnök kemény fellépést jelentett be a nemzetközi szankciók kijátszására létrejött árnyékflottával szemben, a politikus elmondta, hogy 44 európai nemzet támogatta a tervet az Európai Politikai Közösség Nagy-Britanniában tartott ülésén - írja a Bloomberg.

Kemény üzenet érkezett - Bajba kerül Putyin titkos gépezete?
Megosztás

Orosz kolostort érhetett ukrán dróntámadás

Orosz közlés szerint ukrán dróntámadás ért egy orosz ortodox kolostort az Ukrajnával határos Kurszki területen. Egy 60 éves pap a helyszínen életét vesztette. Ukrajna nem nyilatkozott a támadásról.

(Reuters)

Megosztás

Több helyen megreccsent a frontvonal: kilométereket haladtak előre az oroszok

Több szektorban is előretört az orosz hadsereg a donyecki régióban. Putyin csapatai egyre közelebb kerülnek Sziverszk településhez, illetve 0532-es Vuhledárt és Kosztjantinivkát összekötő főútvonalhoz.

Több helyen megreccsent a frontvonal: kilométereket haladtak előre az oroszok
Megosztás

Kényszerleszállást hajtott végre Oroszországban az Air India amerikai járata

Kényszerleszállást hajtott végre péntekre virradó éjjel Oroszországban az Air India Újdelhiből San Franciscóba közlekedő járata, miután a raktérben működésbe lépett egy füstérzékelő.

Megosztás

Lángokban a legendás orosz fegyvergyár, az orosz ipar egyik legfontosabb beszállítója

Péntek reggel a közösségi médiába kerültek fel a felvételek arról, hogy kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum. Ez az egyetlen olyan vállalkozás az Orosz Föderációban, amely önjáró tarackokat gyárt.

Lángokban a legendás orosz fegyvergyár, az orosz ipar egyik legfontosabb beszállítója
Megosztás

A német kancellár egyértelmű választ adott Zelenszkij javaslatára: „szó sem lehet róla”

Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte – írja az Ukrajinszka Pravda.

A német kancellár egyértelmű választ adott Zelenszkij javaslatára: „szó sem lehet róla”
Megosztás

III. Károllyal találkozott Zelenszkij

III. Károly brit király csütörtökön fogadta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki háláját fejezte ki az Egyesült Királyságnak Ukrajna támogatásáért.

Megosztás

Kim Dzsongun fogadta az orosz védelmiminiszter-helyettest

A KCNA észak-koreai hírügynökség beszámolója szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető fogadta Alekszej Krivorucsko orosz védelmi miniszterhelyettest, és megvitatták annak fontosságát, hogy a két ország hadseregei szorosabban egyesüljenek a világbéke és az igazságosság védelmében.

(Reuters)

Megosztás

Nem mindennapi javaslattal állt elő Putyin belső hadserege: fegyvert kapnának a kezükbe az orosz jegybank vezetői

Szokatlan törvényjavaslatot tett le az asztalra szerdán az orosz nemzeti gárda, a Roszgvargyija: kézifegyvereket adna az Orosz Központi Bank vezetőinek kezébe – írja az Institute for the Study of War (ISW) amerikai védelmi agytröszt legújabb jelentése.

Nem mindennapi javaslattal állt elő Putyin belső hadserege: fegyvert kapnának a kezükbe az orosz jegybank vezetői
Megosztás

Elismerte Zelenszkij: nehéz lesz együtt dolgozni Trumppal

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök interjút adott a BBC-nek, amelyben a megválasztásra esélyes Donald Trumppal való együttműködésről is beszélt.

Elismerte Zelenszkij: nehéz lesz együtt dolgozni Trumppal
Megosztás

Megszólalt Zelenszkij Trumpról, telefonbeszélgetés lesz kettejük között – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Minderre azután került sor, hogy Trump alelnökjelöltje, J. D. Vance kijelentette, nem érdekli Ukrajna.

Címlapkép forrása: Jose Colon/Anadolu via Getty Images

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
merkúr-csillagászat-bolygó-naprendszer-gyémánt