A német kancellár egyértelmű választ adott Zelenszkij javaslatára: „szó sem lehet róla”
Globál

A német kancellár egyértelmű választ adott Zelenszkij javaslatára: „szó sem lehet róla”

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte – írja az Ukrajinszka Pravda.

A következő konszenzust látom: ilyen intézkedésekről szó sem lehet. Az USA is nagyon világosan fogalmaz ebben a kérdésben

– mondta Scholz Zelenszkijnek arra a felvetésére, hogy az orosz rakétákat és drónokat NATO-tagállamok még az ukrán légtérben lelőjék.

Korábban felvetődött, hogy Lengyelország esetleg az ukrán légtérben lőhetne le orosz rakétákat. Míg Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter azt mondta, ez csak a NATO hozzájárulásával történhet meg, Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter kijelentette, Lengyelország még gondolkozik a felvetésen.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azonban néhány napja világossá tette, a szövetség nem akar részese lenni a konfliktusnak, ezért nem támogatja Zelenszkij javaslatát.

Olaf Scholz azt is megjegyezte,

nem fogják feloldani azt a tilalmat, mely szerint a Németország által átadott fegyvereket Ukrajna nem vetheti be hivatalos orosz területeken lévő célpontok ellen.

Korábban Berlin – ahogy Washington is – csak egy esetben tett kivételt: a Harkiv megyével szomszédos orosz területeket illetően, ahonnan közvetlenül lövik az oroszok Ukrajnát, ám ezeken a területeken is csak meghatározott katonai célpontokat támadhatnak az ukránok nyugati fegyverekkel.

Címlapkép forrása: Sean Gallup/Getty Images

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
ukrán tank