FONTOS Olyan időjárás-előrejelzés érkezett az imént, hogy a lehető legmagasabb fokozatú figyelmeztetést kellett kiadni két magyar vármegyére
Ritka orosz BAT-2-est videóztak a frontvonalon - Nagyon kellenek Moszkvának az ilyen járművek
Globál

Ritka orosz BAT-2-est videóztak a frontvonalon - Nagyon kellenek Moszkvának az ilyen járművek

Portfolio
A harcoló felek által telepített aknamezők az orosz és az ukrán katonák életét is megnehezítik. Éppen ezért van mindkét félnek kiemelten nagy szüksége az aknaszedő járművekre. Most egy kifejezetten ritka orosz BAT-2-est kaptak lencsevégre.

Az aknamezők nemcsak azért veszélyesek, mert brutális károkat tudnak okozni a járműveknek és legénységüknek. Alkalmazásukkal ellehetetleníthetőek a csapatmozgások, vagy olyan irányba terelhetőek a támadó páncélosok, ahol könnyű célpontot nyújtanak a tüzérség számára.

Éppen ezért felbecsülhetetlenül értékesek a megbízhatóan működő aknaszedő járművek, melyeknek páncélozott verziói akár páncélosrohamokat is vezethetnek, ahogyan azt az egyébként kudarcba fulladó tavaly nyári ukrán offenzíva során többször is láthattuk.

Az eredetileg lánctalpas szállítójárműnek tervezett MT-T kaszniján alapuló BAT-2-es ugyanakkor nem ilyen fegyver: a páncélozatlan eszköz általános műszaki jármű, az árokásástól kezdve a mozgásképtelen járművek szállításán át a hókotrásig számtalan célra alkalmas, ha pedig más, dedikáltan aknamentesítésre tervezett jármű éppen nem áll rendelkezésre, ezt is képes megoldani.

A két fős személyzettel működő BAT-2-esek ugyanakkor éppen páncélozatlanságuk miatt nem merészkednek túl gyakran a frontvonal közelébe.

A jármű orrán elhelyezett méretes eke megvédi ugyan a legénységet a berobbanó aknáktól, más fegyverekkel szemben lényegében védtelenek.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
orosz-tankok-ukrajna-oroszoroszág-t-90-harckocsi-stock