Rengeteg a kérdőjel: újabb meghökkentő részletek derültek ki Donald Trump merénylőjéről
Globál

Rengeteg a kérdőjel: újabb meghökkentő részletek derültek ki Donald Trump merénylőjéről

Portfolio
Újabb információk jelentek meg a Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen szombaton elkövetett merényletkísérletről. Mint kiderült, a hatóságok az első lövések előtt 19 perccel már észlelték a "gyanús férfit", akinek a telefonján mindkét párt vezető politikusairól találtak fényképeket - írja a CNN.

Donald Trump mellett többek közt Joe Bidenről, a demokraták és republikánusok kongresszusi vezetőiről és Trump korábbi ügyvédjéről, Rudy Giulianiről, valamint Fani Willis, az elnököt perbe fogó georgiai ügyészről is találtak fotókat a 20 éves Thomas Matthew Crooks mobilján. Az elkövető emellett a republikánus elnökjelölt kampányeseményeire és mindkét párt nemzeti konvenciójára is rákeresett korábban, de olvasott a depresszióról is - derítették ki a hatóságok.

A nyomozók még mindig nem lelték fel Crooks indítékát a merényletkísérletre,

és otthonában sem találtak a politikai vagy ideológiai meggyőzősédére mutató jelet. A hatóságok azt közölték az illetékes törvényhozókkal, hogy a lövöldöző a pennsylvaniai Butlerben rendezett gyűlés bejelentése után kétszer is ellátogatott annak helyszínére.

A rendőrség nagyjából akkor reagált egy "gyanús férfiról" szóló bejelentésre, amikor Trump megérkezett a rendezvényre. Egy forrás a CNN-nek elmondta,

körülbelül 19 perccel a lövöldözés előtt a rendfenntartó erők már igyekeztek megtalálni a férfit, és a tetőn sikerült rábukkanniuk.

Egy rendőrtiszt fel is húzta magát oda, de miután az elkövető felé irányította fegyverét, leesett.

A tiszt védtelen helyzetben volt, és a tető szélén kapaszkodva semmiképpen sem tudott volna rátámadni az elkövetőre. A tiszt elengedte magát és a földre zuhant

- közölte a település vezetője, Tom Knights. Elmondása szerint a helyi rendőrség azonnal megosztotta az egyén tartózkodási helyét, és azt, hogy fegyver van nála, de "az pillanatokkal később tüzelni kezdett." Az FBI eddig több mint 200 kihallgatást végzett, és azt ígérték, "minden követ megmozgatnak" a nyomozás során.

Üldözési jelenetek

Közben rengeteg kritika éri az elnökjelöltek védelmét ellátó titkosszolgálatot.

Szerdán a Milwaukee-i republikánus jelölőgyűlésen szenátorok egy csoportja Kimberly Cheatle-t, a szolgálat vezetőjét követve követelt válaszokat. 

A Tennessee állam szenátora, Marsha Blackburn által közzétett videón látható, amint a szenátorok számon kérik Cheatle-t amiatt, hogy Trump miért állhatott színpadra, miután a rendfenntartó erők már értesültek a fenyegetésről.

Nem hiszem, hogy ez a fórum alkalmas erre a vitára

- válaszolta Cheatle. A titkosszolgálat igazgatója később felajánlotta, hogy egy másik időpontban felel a szenátorok kérdéseire, majd távozni készült. Ekkor a szenátorok követni kezdték őt. John Barrasso wyomingi szenátor azzal vádolta Cheatle-t, hogy "nincs szégyenérzete."

Ez egy merényletkísérlet volt. Tartozik az embereknek válaszokkal. Tartozik Trump elnöknek válaszokkal

- hangoztatta Blackburn.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán katonai kiképzés a frontvonal közelében