Már tesztelik a megtépázott orosz flotta legújabb ékét, de vissza kellett fogni az elképzelésekből
Globál

Már tesztelik a megtépázott orosz flotta legújabb ékét, de vissza kellett fogni az elképzelésekből

Portfolio
Az oroszok május 7-én bocsátották vízre a megtépázott Fekete-tengeri Flotta számára épített Viktor Velikij járőrhajót, most a jármű képességeit is tesztelik – írja az ArmyRecognition.

Az orosz Fekete-tengeri Flotta súlyos veszteségeket szenvedett az ukrajnai háborúban, annak ellenére is, hogy Kijev gyakorlatilag nem rendelkezik létező flottával. Egyes információk szerint a teljes állomány körülbelül egyharmadát érték végzetes vagy legalább nagyon súlyos rakétacsapások. Moszkva igyekszik pótolni a veszteségeket, ennek értelmében készült el a 22160-as projekt keretében a Viktor Velikij járőrhajó is. A jármű vízre bocsátása már megtörtént májusban, most a Balti-tengeren tesztelni is fogják a képességeit.

A hajó különlegessége lett volna a két vezérelhető állású hajócsavar beépítése. Ehhez viszont német technológia kellett volna, ám az Oroszország elleni nyugati szankciók miatt ez nem valósulhatott meg. Az orosz motorral és fix állású csavarral megépített jármű így több csomónyi sebességet vesztett az eredeti tervekhez képest.

A 22160-as projekt részeként kifejlesztett eszközök számos pozitív tulajdonsággal bírnak a katonai műveletek során. Sokoldalú, moduláris felépítésűek, amelyek küldetésspecifikussá tudják tenni a Viktor Velikijt, például tengeralattjáró elleni harchoz, aknaelhárításhoz vagy humanitárius missziókhoz. A projektben felépülő hajók 94 méter hosszúak, 14 méter szélesek és 3,4 méteres merülési mélységgel bírnak. Vizkiszorításuk 1950 tonna, míg maximális sebességük 30 csomó. A motor 6000 mérföldes hatótávolságot és 60 napos tengeri tartózkodást biztosít. Fegyverzete egy 57 mm-es A-220M tengerészeti löveget, két 14,5 mm-es nehéz géppuskát és számos más fegyvert, például DP-65 és DP-64 gránátvetőket, valamint potenciálisan Kalibr-NK hajó elleni rakétákat és 3M24 Buk légvédelmi rakétákat tartalmaz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor és hogyan érkezhet meg a Viktor Velikij a Fekete-tengeri Flottához.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Izrael-palesztina